У Шепетівці судитимуть мешканця Ізяслава за наругу над могилами

Автор 30 липня 2019, 14:32

До Шепетівського міськрайонного суду Хмельницької області надійшов обвинувальний акт стосовно раніше судимого за злочини проти власності, жителя м. Ізяслав, громадянина А., який обвинувачується у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого частиною третьою статті 297 (наруга над могилою та заволодіння предметами, які знаходяться на могилі, вчинені з корисливих мотивів) Кримінального кодексу України.

Досудовим слідством встановлено, що А., перебуваючи на території кладовища, демонтував та надалі викрав частину металевого паркану, яку відніс за межі кладовища.

Внаслідок неправомірних дій обвинуваченого, для внука померлого спричинено матеріальну шкоду на суму 756 грн. та виявлено зневагу до пам’яті померлого. Надалі, А. підійшов до могили В. та викрав хвіртку вартістю 337 грн., чим спричинив матеріальну шкоду потерпілому. В подальшому, викрадені частини металевих огорож обвинувачений продав.

Нагадуємо, що санкція ч. 3 ст. 297 КК України передбачає призначення покарання у виді обмеження волі на строк від чотирьох до п’яти років або позбавлення волі від чотирьох до семи років.

За повідомленням прес-служби суду

0
репостів
0
репостів