У Шепетівці судитимуть нічних хуліганів

Автор 16 квітня 2019, 09:47

До Шепетівського міськрайонного суду Хмельницької області надійшов обвинувальний акт стосовно трьох громадян, яких обвинувачують у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого частиною третьою статті 296. А саме - хуліганство, тобто грубе порушення громадського порядку з мотивів явної неповаги до суспільства, що супроводжується особливою зухвалістю, вчиненого групою осіб, пов’язаного з опором іншим громадянам, які припиняли хуліганські дії. Один з чоловіків  раніше був неодноразово засудженим за вчинення злочинів проти власності, життя та здоров’я особи. Про це повідомляє прес-служба суду. 

Досудовим слідством встановлено, що 19 січня 2019 року громадяни у нічний час помітили на вулиці іншого чоловіка. Наблизившись до нього, один з товаришів безпричинно вдарив перехожого в око. Згодом чоловіки, утримуючи перехожого за плечі, нанесли по одному удару коліном кожен в ділянку грудної клітки. Після чого потерпілий впав спиною на асфальт.

Коли потерпілий намагався підвестись, чоловіки вдарили його ще близько десяти разів ногами по тулубу та голові. У результаті спричинили легкі тілесні ушкодження.

На цьому нічні пригоди компанії не закінчилися. Троє товаришів спричинили також легкі тілесні ушкодження дружині потрепілого та іншому перехожому, який намагався зупинити хуліганів. Після цього троє чоловіків сіли в автомобіль та поїхали з місця події.  

Санкція ч. 3 ст. 296 КК України передбачає призначення покарання у виді позбавлення волі на строк від двох до п’яти років.

Останнє редагування 16 квітня 2019, 10:29
0
репостів
0
репостів