Серійний злодій здійснив крадіжок майже на пів мільйони гривень

Автор 22 січня 2019, 23:37

22 січня 2019 року Шепетівським міськрайонним судом Хмельницької області ухвалено вирок, яким Р. визнано винним у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених частиною другою статті 15 частиною третьою статті 185 (закінчений замах на вчинення таємного викрадення чужого майна (крадіжка), поєднаний із проникненням у житло), частиною третьою статті 185 (таємне викрадення чужого майна (крадіжка), вчинена повторно, поєднана з проникненням у житло, інше приміщення, що завдала значної шкоди потерпілому) Кримінального кодексу України та  відповідно до статті 70 КК України за сукупністю злочинів, шляхом поглинення менш суворого покарання більш суворим, остаточно призначено покарання у виді позбавленні волі на строк 6 років.

За частиною першою статті 357 КК України Р. виправдано у зв’язку із відсутністю в його діях складу злочину.

На користь 5 потерпілих стягнуто 315 274 грн. 33 коп. матеріальної шкоди та на користь 3 потерпілих стягнуто 15 000 грн. моральної шкоди.


Реклама: «АТОС» https://atosklinika.kiev.ua/ - це клініка лікування від алкоголізму, наркоманії, інших залежностей і різного роду психологічних дисфункцій. Ліцензована медустанова з більш, ніж 15-річною практикою. Тут використовуються, а також досліджуються інноваційні наукові практики, що дозволяє наблизити відсоток випадків одужання до максимального.


Згідно вироку, раніше судимий Р., у нічний період 10 жовтня 2017 року, діючи умисно та з метою викрадення чужого майна, керуючись корисливим мотивом – незаконного особистого збагачення, віджавши металопластикове вікно, проник у середину приміщення приватного підприємства, де у службових кабінетах директора та бухгалтера таємно та повторно викрав майно і грошові кошти потерпілого К. на загальну суму 152 381 грн. 50 коп.

Крім того, вночі 10 січня 2018 року, Р., знаходячись біля багатоповерхового житлового будинку, зірвав металеву решітку та віджав металопластикове вікно на першому поверсі будинку, після чого проник у квартиру потерпілого О., звідки викрав майно та гроші на загальну суму 23 533 грн. 33 коп.

Не зупиняючись на досягнутому, обвинувачений Р. вночі 13 січня 2018 року, знаходячись біля приміщення громадської організації «Шепетівська спілка ветеранів Афганістану», проник всередину даного приміщення та , відкривши металевий сейф, викрав гроші та майно на суму 114 793 грн. 96 коп., завдавши значної шкоди потерпілому.

07 лютого 2018 року Р. відірвав частину металевої решітки вікна в магазині «Пан Кабан», що у м. Шепетівка та проник до магазину, звідки викрав майно, продукцію та грошові кошти на загальну суму 12 998 грн. 90 коп.

Надалі, 16 лютого 2018 року, Р. прибув на автомобілі у м. Нетішин, де проник у приміщення магазину «Міко», звідки викрав майно та грошові кошти на суму 27 807 грн. 50 коп.

Крім того, 25 лютого 2018 року, Р., за допомогою дерев’яної драбини, віджавши металопластикове вікно балкону, проник до квартири на другому поверсі. У квартирі почав пошук майна, яке мав намір викрасти, а саме грошей та ювелірних виробів.

При цьому, Р., викравши золоту сережку, поклав її у праву кишеню куртки та мав намір покинути приміщення квартири. Однак, не мав можливості розпорядитися викраденим, оскільки був виявлений на місці вчинення злочину працівниками поліції охорони Шепетівського МВ УПО в Хмельницькій області.

 Допитаний в судовому засіданні Р. винним себе у вчиненні злочинів визнав частково та показав суду, що не визнає себе винним у вчиненні крадіжки речей з приміщення громадської організації «Шепетівська спілка ветеранів Афганістану», у вчиненні інших злочинів вину визнає.

Крім того, органами досудового слідства Р. обвинувачується у викраденні офіційних документів, вчиненому з корисливих мотивів при наступних обставинах.

16 лютого 2018 року Р., знаходячись в середині магазину «Міко» у м. Нетішин, куди він проник з метою вчинення крадіжки майна, таємно викрав офіційні документи потерпілого. Надалі, викраденими документами розпорядився на власний розсуд.

Перевіривши в ході судового слідства докази обвинувачення Р. по вказаному епізоду суд знаходить, що обвинуваченого слід виправдати у зв’язку з відсутністю в його діях складу злочину.

В судовому засіданні встановлено, що Р., під час вчинення крадіжки речей з магазину використав портфель, в якому знаходилась папка із документами, для складання викрадених речей. Про існування в портфелі документів обвинувачений дізнався, коли оглядав викрадені речі за місцем свого проживання. Разом з тим, до вчинення злочину, умислу на викрадення документів у нього не було, оскільки йому не було відомо про наявність таких в приміщенні магазину.

До набрання вироком законної сили обвинувачений буде утримуватись під вартою.

Вирок законної сили не набрав і може бути оскаржений до Хмельницького апеляційного суду.

Нагадуємо, що санкція ч. 3 ст. 185 КК України передбачає призначення покарання у виді позбавлення волі на строк від трьох до шести років.    

За повідомленням прес-служби суду

Останнє редагування 22 січня 2019, 23:48
0
репостів
0
репостів