Поліція взяла під варту 29 осіб, причетних до спроби рейдерського захоплення

Автор 16 жовтня 2018, 12:49

Слідчі Шепетівського відділу поліції в порядку статті 208 Кримінального процесуального кодексу України взяли під варту 29 осіб, які 15 жовтня брали участь у спробі рейдерського захоплення офісу аграрної компанії у м. Шепетівка.

Усі затримані виявилися мешканцями Києва та Київської області. Наймолодший з них — 1999-го року народження, а найстарший — 1981-го. Серед них і один адвокат, який супроводжував рейдерів.

Повідомлення про рейдерське захоплення надійшло на лінію «102» близько 15.30 години від охоронця офісу підприємства.

Прибувши на місце події, слідчо-оперативна група з‘ясувала, що молоді люди проникли на територію фірми, перелізши через паркан та парапет пропускного пункту. Щоб не бути поміченими завчасно, вони зафарбували вічка камер спостереження, встановлених на будівлі і довкола території. 

За фактом правопорушення відкрите кримінальне провадження за ч. 2 статті 206 Кримінального кодексу України — Протидія законній господарській діяльності. Санкція цієї статті передбачає максимальну відповідальність у вигляді позбавлення волі на строк від трьох до п'яти років.

Нагадаємо, раніше глава Нацполіції Сергій Князєв заявив, що правоохоронці працюють на 100-відсоткове затримання учасників рейдерських захоплень та передачу справ до суду. 

Сектор комунікації поліції Хмельницької області

0
репостів
0
репостів