Пес у Шепетівці врятував хазяїв від гадюки та вижив після укусу

Надзвичайна подія сталась днями у Шепетівці на при­ват­но­му под­вір’ї поб­ли­зу ДП «Ше­пе­тівсь­кий рем­за­вод». Отруйна гадюка мало не покусала сім'ю та їх врятував їх пес, який отримав отруйний укус замість них.

Ось як описує події голова сімейства Євген Ступак:

Дружина та дочка саме приїхали із Хмельницького і побачили біля воріт, що ведуть у подвір'я, змію. Вони подумали, що це вуж, не звернули уваги та пішли в дім. Гад поліз за ними, собаки це побачили і почали гавкати, тоді гадюка і вкусила одного з псів.

На щастя, дружина не розгубилась та порубала отруйного плазуна сапою. Гос­по­дар від­ра­зу від­віз чо­ти­рилапого по­тер­пі­ло­го до вет­лі­кар­ні.


Реклама: У кормов Royal Canin отзывы просто отличные. Ваша кошка или собака не только получат вкусную еду, но и первокласный отлично сбалансированый комплекс полезных веществ и витаминов. Асортимент продукции просто огромный, все для того что бы вы могли подобрать рацион, который подходит именно вашему питомцу и будет приносить ему только пользу, без вреда здоровью. Кроме того ваш четырехлапый друг будет вас радовать своей енергией и массой позитивных эмоций.


Діку, так зовуть пса, відразу поставили крапельниці. Він був у важкому стані, на щастя вчасно надана допомога врятувала чотирилапого друга.

Зараз пес має хороший апетит, грається разом з усіма та вже певно не згадує той злощасний день.

Рід отруйний, гадючий цьогоріч, кажуть знавці, зросте у кілька разів. Зміїний бебі-бум зоологи пов'язують зі спекою. "Літо, мало дощів - кількість змій буде більша ніж у попередні роки. Зараз суха погода і це якраз впливає на життєдіяльність змій,вони дуже активні", - каже зоолог.

Зі слів головного вітчизняного токсиколога, з одинадцяти видів змій у країні небезпечна лише степова гадюка. На щастя, за останні 10 років через неї в Україні ніхто не помер. "Була закуплена протизміїна вакцина, польська вакцина і вона є", - каже медик.

Втім, якщо не скористатись нею одразу, на місці пригоди, то зусилля марні. А тому найкращий захист у разі зустрічі з гадами - жодних різких рухів. 

Останнє редагування 06 грудня 2018, 00:28

Відео

0
репостів
0
репостів