Ворожі "Shahed" та "Кинджали" атакували Хмельниччину

Автор 07 жовтня 2024, 10:24

У ніч на 7 жовтня 2024 року (із 20.00 06.10 по 8.30.00 07.10) противник задав удару по Україні балістичною ракетою Іскандер-М, керованою авіаційною ракетою Х-59, ракетою невстановленого типу з Курської та Бєлгородської областей, а також ударними БпЛА (райони пусків: Орел, Приморсько-Ахтарськ, Курськ, Єйськ – рф).

Близько 08.20 год ворог завдав удару трьома аеробалістичними ракетами Х-47М2 «Кинджал» із трьох літаків МіГ-31К з повітряного простору Тамбовської області (аеродром вильоту – Саваслєйка).

Усього радіотехнічними військами Повітряних Сил виявлено та здійснено супровід понад 80-ти повітряних цілей.

Повітряний напад відбивали зенітні ракетні війська, підрозділи РЕБ та мобільні вогневі групи Повітряних Сил та Сил оборони України.

В результаті протиповітряного бою підтверджено збиття двох аеробалістичних ракет Х-47М2 «Кинджал» на Київщині та 32 ворожих ударних БпЛА у Миколаївській, Київській, Дніпропетровській, Сумській, Чернігівській, Полтавській та Харківській областях.

"Зафіксовано декілька влучань ворожих ударних БпЛА у прифронтовій Харківщині. Один із трьох «Кинджалів» влучив у районі аеродрому Старокостянтинів у Хмельницькій області."

Крім того, 37 російських безпілотників локаційно втрачено у різних регіонах України, імовірно внаслідок активної протидії РЕБ. Інформація уточнюється.
Один БпЛА – в повітрі. Бойова робота триває!

На Хмельниччині повітряну тривогу оголосили рано вранці о 05:41, на півночі регіону фіксували рух "шахедів".

Під прицілом опинився Старокостянтинів, о 07:31 пресслужба Повітряних Сил повідомляла про наближення ударного БпЛА з півдня до міста.

Про наслідки атаки повідомляв очільник ОВА Сергій Тюрін:

"Вранці, під час сигналу «Повітряна тривога», сили ППО в межах області знищили 1 ворожий БПЛА типу «Shahed». Станом на цю годину, інформація щодо травмованих, загиблих та руйнувань не надходила."

Пізніше 08:28 було оголошено ракетну небезпеку по всій території України по МіГ-31К. Повітряні сили ЗСУ повідомляли про пуски декількох "Кинджалів" у бік Старокостянтинова. Пізніше Сергій Тюрін повідомив, що Хмельниччину атакували ракетами, однак влучань по цивільній і критичній інфраструктурі не було.

"Станом на цю годину звернень щодо травмованих, загиблих немає. Пожеж не зафіксовано. Дякую нашим ЗСУ!" - підсумував Сергій Григорович.

Також "Кинджали" летіли у бік Києва, уламки ракети впали в одному із районів столиці, повідомили в КМВА.

Останнє редагування 07 жовтня 2024, 11:48
0
репостів
0
репостів