Ворог застосовував чергову масовану ракетну атаку: що відомо

Автор 27 квітня 2024, 09:14
Бомбардувальники Ту-95МС Бомбардувальники Ту-95МС

У ніч на 27 квітня 2024 року російські окупанти завдали комбінованого удару по Україні ракетами різних типів. Внаслідок атаки постраждали Дніпро і Львівщина.

Опівночі крилаті ракети та "кинджали" пролетіли через центр України та повернули у західному напрямку. Місцеві канали повідомляли про вибухи на Івано-Франківщині, а ракети могли вдарити у районах Житомира, Хмельниччини і Тернопільщини, передає BBC Україна.

Перші ракети з Ту-95МС залетіли в Україну близько 4 години ранку за дуже дивною траєкторією через Київщину до Житомира, а звідти на південь.

Інші ракети залетіли з моря і попрямували до Дніпра, Павлограда та Кривого Рогу, так само на Дніпро вдарили ракети, які залетіли через Харківщину. Кілька хвиль ракет накочувались на Дніпропетровщину з боку окупованого Криму.

Окрема група крилатих ракет залетіла в Україну через Сумщину та попрямувала через Київщину на захід до Львівщини. О пів на 6 годину ракети наблизились до Львова, повідомив керівник області Максим Козицький.

Близько 5.15 Повітряні сили повідомили про новий зліт Міг-31К - носія аеробалістичних "кинджалів". За даними Повітряних сил, кинджали завдали ударів у напрямку західних областей. Моніторингові канали припускали, що ними вдарили по Стрию.

Ближче до 6 години ранку у Львову було чути вибухи. За повідомленням влади, ракети різного типу вдарили по Стрию - там, як заявив Козицький та Повітряні сили, було особливо небезпечно.

Цієї весни Росія вже неодноразово била по Стрию, а саме по підземних газових сховищах.

Близько півночі Росія також вчергове атакувала балістичними ракетами Харків. За даними мера Ігоря Терехова, прилетіло поряд з медичним закладом. "На цей час без постраждалих - у медустанові повилітали шибки. Але це попередня інформація", - написав він вночі.

За інформацією командування Повітряних Сил ЗСУ усього ворог застосував 34 ракети повітряного, наземного та морського базування:

  • 9 крилатих ракет Х-101/Х-555 із літаків стратегічної авіації Ту-95 МС (район пусків Саратовська обл. - рф.);
  • 9 керованих авіаційних ракет Х-59/Х-69 (із повітряного простору Бєлгородської обл. та з акваторії Азовського моря);
  • 2 зенітні керовані ракети С-300 (із району Бєлгородської обл. – рф.)
  • 2 крилаті ракети «Іскандер-К» (із Криму);
  • 4 аеробалістичні ракети Х-47М2 «Кинджал» із літаків МіГ-31К (пуски з повітряного простору Рязанської і Тамбовської обл. – рф.);
  • 8 крилатих ракет «Калібр» із акваторії Чорного моря.

До відбиття повітряного нападу противника залучено винищувальну авіацію, зенітні ракетні підрозділи Повітряних Сил, мобільні вогневі групи та засоби радіоелектронної боротьби Сил оборони України.

В результаті протиповітряного бою знищено 21 повітряну ціль:

  • 6 крилатих ракет Х-101/Х-555;
  • 8 керованих авіаційних ракет Х-59/Х-69;
  • 1 крилату ракету «Іскандер-К»;
  • 6 крилатих ракет «Калібр».

Станом на ранок Хмельницька ОВА повідомила,що жителі нашої області могли чути звуки пострілів. Це працювали сили ППО.

Останнє редагування 27 квітня 2024, 14:57
0
репостів
0
репостів