Чоловіка двічі ловили на їзді напідпитку: третій коштував здоров'я його пасажиру

Автор 02 квітня 2024, 16:32

У Шепетівці суд виніс вирок водію, який у стані сп’яніння спричинив ДТП з потерпілим. Як встановили слідчі поліції, водій автомобіля перебував за кермом у стані алкогольного сп’яніння, рухався з порушенням правил дорожнього руху. Внаслідок ДТП його пасажир отримав тілесні ушкодження середньої тяжкості.

Дорожньо-транспортна пригода сталася 23 серпня 2023 року близько села Березне, що на Шепетівщині. Житель села Велика Рішнівка рухався на автомобілі "ВАЗ 21063" та порушив правила дорожнього руху. Водій виїхав за межі смуги руху та зіткнувся з деревом.

Пасажир, що перебував у авто, отримав травми середньої важкості та був госпіталізований до місцевої лікарні.

За даним фактом слідчі Шепетівського райуправління поліції розпочали кримінальне провадження.

В ході слідства з'ясувалось, що порушник двічі протягом року притягувався до адміністративної відповідальності за керування транспортним засобом у стані сп'яніння.

Експертиза показала, що і цього разу водій перебував за кермом напідпитку. До того ж порушник був позбавлений права керування транспортними засобами.

Правоохоронці провели досудове розслідування та спрямували матеріали провадження до суду.

Нещодавно Шепетівський районний суд завершив розгляд матеріалів і визнав чоловіка винним у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 286-1 (Порушення правил безпеки дорожнього руху або експлуатації транспорту особами, які керують транспортними засобами в стані сп’яніння, що заподіяло потерпілому тілесні ушкодження) та ч.1 ст.382 (Невиконання судового рішення) Кримінального кодексу України.

Його засудили до 1 року 6 місяців позбавлення волі та позбавили права керування транспортними засобами на 3 роки.

Також суд звільнив обвинуваченого від реального ув'язнення із випробуванням 1 рік іспитового строку.

Шепетівське районне управління поліції

0
репостів
0
репостів