Купівля шин та надання фінансових пільг: за якими схемами ошукали мешканців Шепетівщини

Автор 21 березня 2024, 15:36

Минулої доби мешканці Шепетівщини віддали шахраям більше 11 тисяч гривень. До територіального підрозділу поліції у місті Ізяслав звернулось двоє постраждалих від шахрайських дій. Скоєні шахрайства стосувались дистанційної купівлі товарів та банківських операцій.

Шахраї постійно використовують попит на актуальні товари, аби виманити у громадян їхні кошти. Аферисти створюють привабливі сторінки у популярних соціальних мережах, де розміщують відповідні оголошення. У розмові з покупцями просять повну передоплату за товар, а коли отримують кошти – зникають, залишивши своїх "клієнтів" ні з чим.

У таку шахрайську пастку потрапив 36-річний житель Ізяслава. Потерпілий мав намір придбати автомобільні шини. Продавець пояснив, що нібито товар везуть з півдня України, тому необхідно внести повну передоплату.

Чоловік виконав усі умови, перевівши на невідомий рахунок 4500 гривень, втім бажаного товару так і не отримав.

Ще одна жителька Ізяслава також натрапила на розповсюджену шахрайству схему.

Жінка в мережі натрапила на оголошення про надання фінансових пільг при оформленні нової банківської картки. Перейшовши за посиланням, вона ввела реквізити своєї картки та коди доступу, в результаті втратила майже 6600 гривень.

За усіма перерахованими фактами поліцейські розпочали кримінальні провадження та працюють над пошуком зловмисників.

Правоохоронці вчергове закликають громадян бути пильними. Під час онлайн-шопінгу користуйтеся послугами перевірених продавців або надавайте перевагу післяплаті.

Якщо отримаєте "вигідні" банківські пропозиції, перевіряйте інформацію перш ніж надавати персональні дані.

Бережіть свої заощадження від шахраїв.

0
репостів
0
репостів