Так гучно не було від початку російського вторгнення: жителі Хмельниччини про обстріл безпілотниками

Автор Катерина Шевчук, Світлана Поробок 06 березня 2024, 18:27

В одному з населених пунктів Хмельниччини вночі шостого березня сили протиповітряної оборони збили шість російських безпілотників. Місцеві жителі, з якими поспілкувалась кореспондентка Суспільне Хмельницький, кажуть, що такого великого обстрілу міста не було від початку повномасштабного вторгнення.

Жителі цілий день долають пошкодження у власних оселях й діляться пережитим вночі.

Одна з них — Олена. Жінка розповіла, що чула звуки російського безпілотника, який пролітав над її рідним містом. За її словами, подібного обстрілу вона не пам’ятає з 24 лютого 2022 року.

"Вибухів було дуже багато, були як ніби феєрверки на вулиці. Це було дуже страшно, було дуже гучно. Не можна було зрозуміти, з якого боку що летить, бо дзижчало всюди, чути було, як летять дрони. Щось впало на дах, пробило стелю, вся кімната була засипана. Я найбільше боялась, аби дах не загорівся", — пригадує Олена.

У будинку через російський обстріл безпілотниками пошкоджено дах, 6 березня 2024, Хмельниччина. Фото: Суспільне Хмельницький

Як розповів чоловік Олени Руслан, їхній будинок вже не вперше зазнає пошкоджень:

"Якось через вибухову хвилю внаслідок російського обстрілу в нас полопали вікна, в моїй майстерні повилітало скло. Тільки нещодавно це все відремонтували. А тепер доведеться ремонтувати ще дах, стелі, стіни".

Донька власників будинку розповіла, що у їхнього собаки після кожного російського та роботи ППО — стрес і шок:

"В нас були рази, коли він захворів через ці звуки. Він як чує вибухи, зразу веде всіх на коридор, щоб сиділи не біля вікна".

4de66e4c3ae32dd7

Олена разом із собакою, яку через гучні звуки вибухів не одноразово лікували, 6 березня 2024, Хмельниччина. Фото: Суспільне Хмельницький

Внаслідок обстрілу та влучання в об’єкт інфраструктури відбулося знеструмлення, сказав перший заступник начальника Хмельницької ОВА Сергій Тюрін:

"Станом на восьму ранку без напруги було 2400 абонентів. Наші енергетики працюють над тим, щоби відновити повністю електропостачання".

Місцева жителька Людмила пригадує ніч шостого березня:

"Зникала електрика. Пів на шосту ранку з’явилася, потім знову зникла й о дев’ятій годині я була на кухні, то сввітло з'явилось, а потім знову вимкнулось. Вода є, менший напір, але є".

Медичний директор місцевої лікарні Володимир Кабиш каже:

"Заклад працював безперебійно, проблем ні з водопостачанням, ні з електроенергією не було. Коли зникає електроенергія, у нас вчасно спрацьовує генератор".

За його словами, у закладі є генератор та своя водонапірна башта, тож критичних ситуацій в лікарні не виникає.

Що відомо про обстріл Хмельниччини 6 березня 2024

Суспільне

Останнє редагування 06 березня 2024, 18:36

Відео

0
репостів
0
репостів