Розділ Бізнес

Внаслідок атаки "шахедів" на Хмельниччині без світла залишилися понад 14 тисяч споживачів

Автор 06 березня 2024, 10:57

Внаслідок обстрілу підстанції на Хмельниччині без світла залишилися понад 30 населених пунктів. Про це повідомили у пресслужбі Укренерго та розповіли про ситуацію в енергосистемі.

Генерація та споживання

Дефіциту електроенергії немає. У резерві – 7 енергоблоків ТЕС і ТЕЦ, які будуть задіяні у разі потреби. Власної генерації достатньо для покриття потреб споживачів, також планується комерційний імпорт та експорт електроенергії.

Ситуація контрольована. Система збалансована. Графіки відключень не застосовуються.

Наслідки обстрілів

На Хмельниччині через атаку «шахедами» підстанції обленерго виникла пожежа, внаслідок чого відключено повітряні лінії електропередачі. Знеструмилися понад 14 тисяч споживачів у 30 населених пунктах. Станом на 8:00 ранку пожежу ліквідовано, без напруги залишалися понад 2,5 тисячі абонентів. Тривають відновлювальні роботи.

Зокрема, аварійні відключення є у Старокостянтинівській, Розсошанській громадах. Відновити енергопостачання планують о 15 годині.

Нагадаємо, сьогодні вночі силами ППО вдалося збити 6 ворожих ударних БпЛА. Усі відповідні служби працюють над ліквідацією наслідків нічної ворожої атаки.

Останнє редагування 06 березня 2024, 11:10
0
репостів
0
репостів