Мешканець Шепетівщини продавав запчастини, але через шахраїв втратив 40 тис грн

Автор 01 лютого 2024, 13:42

Продаєте товари в інтернеті? Поліція закликає остерігатися онлайн–шахраїв. Аферисти вдають, ніби зацікавились товаром та обіцяють оплатити його. Для цього пропонують продавцю вказати дані банківської картки за надісланим посиланням. Таким чином аферисти отримують доступ до рахунків потерпілих.

Саме в таку шахрайську пастку потрапив житель міста Полонне. Чоловік розмістив в інтернеті на безкоштовній дошці оголошень повідомлення про продаж запчастин. З ним зв'язався «зацікавлений продавець» та запевнив, що оплатить товар повністю. Для цього запропонував перейти за посиланням та вказати свої реквізити.

Після того, як потерпілий ввів дані своєї картки, з його рахунку зникли усі заощадження у розмірі майже 40 тисяч гривень.

За даним фактом слідчі Шепетівського райуправління поліції розпочали кримінальне провадження та встановлюють усі обставини події.

Поліцейські радять спілкуватися із продавцями/покупцями лише в офіційних чатах торговельної платформи. Пропозиція перевести спілкування у сторонні месенджери або на інші вебсайти має насторожити. Не переходьте за посиланнями в оголошеннях або тими, які у приватному листуванні може надіслати продавець або покупець. Вони також можуть бути фішинговими.

Шепетівське районне управління поліції

0
репостів
0
репостів