Вночі сили ППО збили над Хмельниччиною 3 "шахеди"

Автор 18 січня 2024, 09:18
Фото ілюстративне Фото ілюстративне

У ніч на 18 січня 2024 року окупанти атакували 33-ма ударними БпЛА типу “Shahed-136/131” з району Приморсько-Ахтарськ та Курської області – рф., також ударили двома зенітними керованими ракетами С-300 з Бєлгородської області по Харківщині.

Основні напрямки удару – південь та північ. Силами та засобами Повітряних Сил та Сил оборони України знищено 22 ворожі БпЛА. Ще кілька дронів – не досягли своїх цілей.

До відбиття повітряного нападу залучено зенітні ракетні підрозділи та мобільні вогневі групи, засоби РЕБ. Протиповітряна оборона працювала у межах Сумської, Миколаївської, Херсонської, Дніпропетровської, Кіровоградської та Хмельницької областей.

Зокрема, у зоні відповідальності повітряного командування «Захід» знищено усі 3 ударні БпЛА, якими атакували західну частину країни. Протиповітряна оборона працювала у Хмельницькій області.

За інформацією Повітряних Сил ЗСУ о 23:56 фіксували рух ударних БпЛА територією Вінницької області у західному напрямку. Вже о 00:51 ударні БпЛА спостерігали у Хмельницькій області, з курсом на Старокостянтинів.

Перший заступник Хмельницької ОВА Сергій Тюрін повідомляв у соцмережах:

"Увага ‼️ Ворожі ударні БпЛА в повітряному просторі Хмельниччини! Перебувайте в укриттях!".

За інформацією Хмельницької ОВА внаслідок ворожої атаки населення не постраждало, на об'єктах інфраструктури руйнувань немає.

0
репостів
0
репостів