На Шепетівщині повідомлено додаткову підозру завідувачу відділення лікарні, який вимагав хабар у в'язня

Автор 10 січня 2024, 13:53

За процесуального керівництва Шепетівської окружної прокуратури Хмельницької області повідомлено додаткову підозру завідувачу відділення однієї з лікарень регіону за фактом легалізації майна, одержаного злочинним шляхом (ч.ч. 1, 2 ст. 209 КК України).
Раніше йому інкримінувалося одержання неправомірної вигоди та зловживання впливом (ч. 3 ст. 368, ч. 3 ст. 369- 2 КК України).

Як встановили правоохоронці, посадовець упродовж декількох місяців вимагав та отримував кошти від засудженого, який потребував термінового лікування. До того, будучи членом лікарської комісії, обіцяв за 5000 доларів неправомірної вигоди посприяти в безперешкодному оформленні другої групи інвалідності. В іншому випадку – створювалися штучні перешкоди та затягувався процес оформлення відповідних документів.

В ході слідства були зафіксовані факти отримання медиком неправомірної вигоди. Частину коштів він встиг витратити на власні побутові потреби.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснюється слідчими Шепетівського районного управління ГУНП у Хмельницькій області за оперативного супроводу працівників УСР в Хмельницькій області ДСР НП України та оперативного відділу ДУ ШВК №98.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Хмельницька обласна прокуратура

Останнє редагування 10 січня 2024, 14:43
0
репостів
0
репостів