Під час ранкової атаки рф на Хмельниччині знищили 3 ударні БпЛА

Автор 05 січня 2024, 13:19
Фото ілюстративне Фото ілюстративне

У ніч на 5 січня 2023 року ворог атакував ударними БпЛА типу «Shahed». Атака тривала двома хвилями з району Примосько-Ахтарськ – рф та мис Чауда – Крим. Усього зафіксовано пуски 29 ударних БплА «Shahed-136/131».


До відбиття повітряного нападу залучено мобільні вогневі групи Сил оборони, винищувальну авіацію та зенітні ракетні підрозділи Повітряних Сил. Протиповітряною обороною збито 21 із 29 ударних БпЛА в межах Миколаївської, Херсонської, Дніпропетровської, Черкаської, Кіровоградської та Хмельницької областей.

Частину безпілотників ворог спрямував по прифронтовій зоні Херсонської та Миколаївської областей.

"Варто відзначити, що переважну більшість «шахедів» знищено підрозділами мобільних вогневих груп Повітряних Сил та Сил оборони України." - зазаначили у Повітряних Силах ЗСУ.

Зокрема, ворог атакував 3-ма ударними БпЛА типу «Shahed-136/131» з південно-східного напрямку захід країни. Усі – знищені ППО ПвК «Захід» на Хмельниччині.

Повітряна тривога у регіоні тривала з 06:54 до 10:27 ранку. На Хмельниччину ворожі БпЛА рухалися з Вінниччини вздовж кордону Молдови. О 08:34 Повітряні Сили ЗСУ сповістили про групи ударних БпЛА, які рухалися на Старокостянтинів із півдня та заходу, а о 09:39 про загрозу ударних БпЛА для Хмельницького району.

Перший заступник Хмельницької ОВА Сергій Тюрін на своїй сторінці у соцмережах написав:

"Дякуємо нашим силам ППО за якісну роботу! Слава ЗСУ! Слава Україні!"

За інформацією Хмельницької ОВА населення не постраждало, на об'єктах інфраструктури руйнувань немає.

0
репостів
0
репостів