На Шепетівщині чоловік дав підлітку бойову гранату

Автор 11 грудня 2023, 18:48

На Шепетівщині слідчі оголосили підозру чоловікові, який дав неповнолітньому бойову гранату. За незаконне поводження з боєприпасами 28-річному зловмиснику може загрожувати від 3 до 7 років ув’язнення.

Подія відбулась у жовтні цього року у селищі Понінка, що у Полонській громаді Шепетівського району. Шериф Понінківської тергромади Андрій Огойко під час патрулювання території обслуговування помітив підлітка, що поводився досить дивно: коли побачив поліцейську автівку, запанікував і почав утікати. Поліцейському офіцерові громади таки вдалося поспілкуватись з 16-річним хлопцем. Як виявилось, він мав при собі гранату «РГД-5».

Згодом експертиза підтвердила, що граната є бойовою. Поліцейські встановили, що боєприпас підліткові дав 28-річний місцевий житель.

Правоохоронці розшукали його і вже оголосили підозру за ч. 1 ст. 263 (Незаконне придбання, носіння, зберігання та збут бойових припасів, без передбаченого законом дозволу) Кримінального кодексу України. Слідчі дії в рамках кримінального провадження тривають.

Шепетівське районне управління поліції

0
репостів
0
репостів