Шахраї у соціальній мережі скористались добротою двох шепетівчанок

Автор 06 грудня 2023, 13:38

Зловмисники часто зламують сторінки в соціальних мережах та надсилають родичам та знайомим власника акаунту прохання про допомогу. Саме за такою схемою аферисти ошукали двох шепетівчанок, що намагались допомогти знайомій, а натомість втратили 6 тисяч гривень.

44-річна жителька Шепетівки та її 23-річна дочка в соціальній мережі отримали повідомлення зі сторінки своєї знайомої з проханням перерахувати кошти на лікування дитини. Жінки не роздумуючи та не перевіривши інформацію перерахували 6 тисяч гривень на вказаний рахунок.

Згодом вони дізнались, що сторінку подруги в соціальній мережі зламали шахраї. Після цього потерпілі одразу звернулися до поліції.

За даним фактом слідчі Шепетівського райуправління поліції розпочали кримінальне провадження та працюють над пошуком зловмисників.

Аби не потрапити у подібну ситуацію, правоохоронці рекомендують дотримуватись декількох правил:

  • перетелефонуйте другу за номером, який ви точно знаєте, а не за тим, що вказаний на сторінці у соцмережах. Пам’ятайте: якщо шахрай зламав сторінку, то міг змінити номер телефону в профілі;
  • запитайте товариша про те, що можете знати тільки ви — таке питання відразу викриє шахрая;
  • напишіть спільним знайомим і запитайте, чи не отримували вони подібних повідомлень від людини, яка просить у вас фінансову допомогу. Шахраї, як правило, одночасно роблять розсилку всім підписникам зламаної сторінки.

Бережіть себе та свої заощадження від шахраїв!

0
репостів
0
репостів