Хмельниччину знову атакували БпЛА: в регіоні спрацювала ППО

Автор 30 листопада 2023, 09:24
Фото ілюстративне Фото ілюстративне

У ніч на 30 листопада 2023 року противник атакував 20-ма ударними БпЛА типу «Shahed» з двох напрямків: окупований Крим, Приморсько-Ахтарськ -рф. Крім того, окупанти завдали удару по Донеччині вісьмома зенітними керованими ракетами С-300. До відбиття повітряного нападу залучено, винищувачі, зенітні ракетні підрозділи та мобільні вогневі групи Повітряних Сил ти Сил оборони України.

В результаті бойової роботи знищено 14 ударних БпЛА. Протиповітряна оборона працювала у південних, східних та центральних областях держави.

Так, Повітряні Сили о 4:33 повідомляли про загрозу застосування ударних БпЛА у Хмельницькій області. Вже о 4:34 у регіоні було оголошено повітряну тривогу, "шахеди" рухались з Вінничини курсом на Хмельниччину. Тим часом заступник начальника Хмельницької ОВА Сергій Тюрін повідомляв про ворожі ударні БпЛА в області.

Пізніше він написав:

"Жителі Шепетівського району могли чути вибухи. Працюють сили ППО. Залишайтесь в укриттях."

Повітряна тривога тривала з 04:34 до 05:43, після чого у Хмельницькій військовій адміністрації повідомили:

"Під час чергової ворожої атаки ударними БпЛА в Шепетівському районі працювали сили ППО. Внаслідок їх збиття, уламки впали на території колишнього заводу. Травмованих немає. Пожежа відсутня. Пошкодження встановлюються.

Дякуємо ЗСУ за оборону неба над Хмельниччиною."

Останнє редагування 30 листопада 2023, 09:51
0
репостів
0
репостів