На Шепетівщині розгорнуто штаб з ліквідації наслідків атаки, показали фото руйнувань

Автор 25 жовтня 2023, 13:37
На Шепетівщині розгорнуто штаб з ліквідації наслідків атаки, показали фото руйнувань Фото Суспільне

Чотири громади на півночі Хмельниччини зазнали руйнувань внаслідок нічних обстрілів, які російські війська завдали 25 жовтня. Про це розповів перший заступник ОВА Сергій Тюрін.

За його словами, руйнування зафіксували у Славутській, Крупецькій, Улашанівській та Нетішинській громадах.

Розгорнуто штаб на території Шепетівського району з ліквідації наслідків цієї події.

В чергову добу поспіль ворог атакує об'єкти критичної інфраструктури на території Хмельницької області. Цієї ночі працювали сили ППО, відбулося успішне збиття всіх ворожих цілей, але разом з тим, якщо в Хмельницькому районі внаслідок падіння уламків ніяких руйнувань і пошкоджень не відбулось, то в Шепетівському районі збиті цілі впали, внаслідок падіння відбувся вибух, вибуховою хвилею було пошкоджено багато, дуже багато квартирних будинків, домоволодінь житлової забудови, об'єкти комунальної власності, школи, садочки. Вони розташовані на території чотирьох громад, які знаходяться навколо цього об'єкту критичної інфраструктури.

Розгорнуто штаб на території Шепетівського району, в цей штаб увійшли Сили безпеки і оборони, ДСНС, поліція, голови громад, начальник військової адміністрації, всі служби відомства, які дотичні і необхідні для ліквідації наслідків цієї події.

Зараз ми формуємо потребу у будівельних матеріалах, працюють комісії, які обстежують домоволодіння, різні пошкоджені об'єкти, і всі ці пошкодження будуть відновлені за рахунок місцевого бюджету, обласного бюджету, допомоги наших міжнародних партнерів, з якими ми тісно і давно співпрацюємо.

Тому робота ця зараз на контролі обласної військової адміністрації, і в подальшому ми аж до завершення усіх робіт будемо координувати і взаємодіяти з усіма в рамках цього штабу.

Міський голова Славути закликав суб'єктів господарювання  не допускати спекуляцій з цінами на товари, які вкрай необхідні для ліквідації наслідків надзвичайної ситуації.

В цей складний час ми повинні об'єднуватися та допомагати один одному.

Тим часом ми отримуємо все більше світлин руйнувань у Славутській громаді Шепетівського району.

В сесійній залі Славутської міської ради вибуховою хвилею вибило вікна.

9e4b1cf0e927da35

В одному із дитячих садочків Славутської громади вибуховою хвилею вибиті вікна, двері, пошкоджена стеля. У спальні іншого також вибиті вікна.

Також чимало пошкоджень у школах громади.

Ушкоджень внаслідок вибухових хвиль зазнали й багатоквартирні будинки в Славутській громаді.

Також, внаслідок нічного обстрілу, пошкоджено дві пожежні частини — у містах Нетішин та Славута, написали в ДСНС України.

Останнє редагування 25 жовтня 2023, 17:09

Відео

0
репостів
0
репостів