Через неякісний ремонт дороги зі збитками на понад 9,3 млн грн отримали підозру троє осіб

Автор 07 вересня 2023, 18:44

За процесуального керівництва Хмельницької обласної прокуратури повідомлено про підозру директору будівельної компанії за фактами заволодіння чужим майном шляхом зловживання службовою особою своїм службовим становищем, в особливо великих розмірах та складання і видачі завідомо неправдивих офіційних документів, що спричинило тяжкі наслідки (ч. 5 ст. 191, ч. 2 ст. 366 КК України), а також двом інженерам з технагляду - за фактом службової недбалості, що спричинила тяжкі наслідки державним інтересам (ч. 2 ст. 367 КК України).

Встановлено, що у 2020 році будівельна компанія зобов’язалася влаштувати тонкошарове покриття на ділянці автомобільної дороги державного значення, однак умови договору не виконала та поклала асфальт неналежної якості.

Директор підприємства підробив акти приймання виконаних будівельних робіт та довідки про вартість робіт.

Товщина та щільність укладеного дорожнього покриття не відповідає державним стандартам і може призвести до передчасного пошкодження і руйнування автодороги. Попри це, інженери з технагляду підписали звітну документацію, на підставі якої підряднику сплачено бюджетні кошти за роботи, які не підлягали прийняттю та оплаті.

Такі дії підозрюваних призвели до суттєвих збитків державі - понад 9,3 млн грн.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснюється слідчим управлінням ГУНП у Хмельницькій області за оперативного супроводу працівників УСР в Хмельницькій області ДСР НП України.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Хмельницька обласна прокуратура

Останнє редагування 07 вересня 2023, 18:55
0
репостів
0
репостів