Відучора Хмельниччину тричі атакували ракетами та ударними дронами

Відучора Хмельниччину тричі атакували ракетами та ударними дронами Фото: Суспільне Хмельницький

З вечора 5 серпня по ранок 6-го серпня 2023 року російські окупанти завдали масованого ракетного удару по території України ракетами повітряного та морського базування, а також іранськими ударними дронами «Shahed-136/131». У Хмельницькій області ціллю ворога був військовий аеродром у Старокостянтинівській громаді, про це повідомив заступник начальника ОВА Сергій Тюрін.

За інформацією Повітряних Сил ЗСУ у першій хвилі атаки увечері 5-го серпня ворог застосував 14 крилатих ракет морського базування «Калібр» та три аеробалістичні ракети Х-47 «Кинджал». 12 із 14 «Калібрів» було знищено протиповітряною обороною. Щодо «Кинджалів» інформацію не оприлюднюють.

Також у ніч на 6 серпня ворог продовжив атакувати ударними БпЛА «Shahed-136/131» з південно-східного напрямку, крилатими ракетами «Калібр» – з акваторії Чорного моря та крилатими ракетами Х-101/Х-555 з літаків стратегічної авіації Ту-95МС з району Каспію.

Силами та засобами Повітряних Сил у взаємодії із протиповітряною обороною інших складових Сил оборони України знищено усі 27 ударних БпЛА «Shahed-136/131», 5 із 6 ракет «Калібр» (друга хвиля) та 13 із 20 крилатих ракет повітряного базування Х-101/Х555.

Тож загалом за кілька хвиль атак з вечора 5-го по ранок 6-го серпня 2023 року противник застосував 70 засобів повітряного нападу.

Протиповітряною обороною знищено:

  • 17 крилатих ракет «Калібр»;
  • 13 крилатих ракет Х-101/Х-555;
  • 27 ударних БпЛА «Shahed-136/131».

Перший заступник начальника ОВА Сергій Тюрін розповів про атаки на Хмельниччину:

"З вчорашнього вечора Хмельниччина була тричі атакована ворогом. Аеродром Старокостянтинова не дає спокою ворогу. Була серія вибухів в Старокостянтинівській та Хмельницькій громадах.

Більшість ракет були збиті силами ППО. Дякуємо їм за якісну роботу.

Разом з тим, у Старокостянтинівській громаді вибуховою хвилею пошкоджено покрівлю, двері та вікна в декількох приватних житлових будинках, вибито вікна в одному з комунальних закладів культури, в приміщенні автовокзалу та в комерційному приміщенні.

Крім того, внаслідок ворожої атаки виникла пожежа складу відходів кукурудзи на території елеватора у Старокостянтинівській громаді. На місці події працювали 16 рятувальників на трьох одиницях пожежно-рятувальної техніки. Займання складу ліквідували на площі 1400 кв.м. Внаслідок вибуху, травми отримав працівник об’єкта.

На території Хмельницької громади працювало ППО. Дані уточнюються."

Крім того, внаслідок ракетного удару виникла пожежа на елеваторі у Старокостянтинівській громаді.

Наразі у Старокостянтинові ліквідовують наслідки атак на громаду, які здійснили окупанти ввечері 5 серпня та в ніч на 6 серпня.

Останнє редагування 06 серпня 2023, 15:21

Відео

0
репостів
0
репостів