У селі на Хмельниччині 14-річну дівчину покусала мавпа

Автор 03 серпня 2023, 12:59

14-річну Карину Слєпчик з села Карпівці Хмельницького району покусала мавпа. Вона тиждень тому втекла з вольєра, розповідають жителі села. Зелену мартишку поки не зловили. Покусана дитина проходить антисказову терапію.

Як розповіла «Суспільному» мешканка села Карпівці Лариса Слєпчик, тварина покусала її 14-річну доньку у вівторок, 1 серпня.

«Ввечері ми були на городі та побачили мавпу. Вона прибігла до нас. Мала поряд з нею стояла і щось рукою провела, а та на неї вскочила і вчепилася їй передніми лапами за руку і зубами за пальці. Відірвала кусок м’яса з руки, і ще в одному місці дуже прокусила руку», – розповіла жінка.

Зелена мавпа втекла з вольєра і тиждень бігає селом. 

Крик тварини чули ще тиждень тому, розповідає Лариса. Але думали, говорить жінка, що то кіт.

"А це мама приходить з городу і каже, Лариса то не кіт, а мавпа і вона побігла до сусідів на будову. Ми вийшли подивитися і дійсно — це мавпа. Вона звідти від сусідів прибігла до нас. І це вже ми всі стояли, коли вона малу так хапнула за руку", — каже Лариса Слєпчик.

dd8fa79901753ae3

Ввечері того ж дня тварину на власному подвір’ї побачив Володимир Федорук.

"По селу бігає вже пару днів. В мене за хатою шовковиця, так мавпа ту шовковицю їсть. Приїхали хлопці, хотіли зловити, вона налякалася і вискочила на хату. От вже цілу ніч тут на хаті бігає туди сюди й не можуть її зловити ніяк", — розповідає Володимир Федорук.

Погладити тварину не наважилася, говорить Ганна Федорук.

"Я буває до неї підходжу, як вона близько сидить, говорю з нею, або повторюю за нею, як вона рухається. Я кидала їй виноград, близько так не підходила. А кицька, мама казала, що вона з ним билася", — каже жінка.

Мавпу пів року тому привіз із собою Сергій з Харкова.

"Коли їхали всі з-під обстрілів, то наші знайомі віддали нам і просили тримати у себе, поки не повернуться. Так і не повернулися. Зараз за кордоном в Іспанії",— пояснює харків’янин.

0e3179b3578d78d7

Мавпа жила на вулиці у клітці, говорить чоловік. До цього не втікала.

"Відкрила сама клітку. Не агресивна, жила собі, і годували з рук",— каже Сергій.

Сергій каже: не проти аби тварину у нього забрали.

"Забрати в притулок, чи в зоопарк. Хай собі там живе",— каже чоловік.

Про те, що селом бігає мавпа місцеві повідомили директора реабілітаційного центру для диких тварин Сергія Пальохіна.

"Це є зелена мавпа. По вигляду вона доглянута, чиста, акуратна. Скоріш за все в неї є щеплення. Будемо з’ясовувати. Зараз треба її зловити",— розповідає Сергій Пальохін.

Сачком упіймати тварину не вдалося. Тому мавпі на кличку "Гарік" дали седативні препарати. За словами Сергія Пальохіна, седативний препарат не подіяв. Мавпа далі стрибає селом. Староста села Карпівці Людмила Чобан каже: звертаються до Державної служби з надзвичайних ситуацій аби таки впіймати тварину. Тим часом покусану дитину відпустили з дитячої лікарні додому. Завідувач травматологічного пункту каже: поверхневі рани не ушивали.

"Численні поверхневі рани в області кисті, пальців, долонної поверхні. На даний час стан дитини стабільний, проте за твариною неможливий санітарно-технічний нагляд, тому дитина підлягає екстреній вакцинації проти сказу",— каже Віталій Одарчук.

Останнє редагування 03 серпня 2023, 13:05

Відео

0
репостів
0
репостів