У Шепетівці вироки отримали винуватці загибелі у ДТП 6-річного хлопчика

Автор 13 липня 2023, 16:43

Раніше суд ув’язнив на 3 роки водія трактора, який скоїв наїзд на дитину. А нещодавно вирок отримала працівниця навчального закладу, яка супроводжувала дітей.

Нагадаємо, смертельна дорожньо-транспортна пригода сталася у листопаді 2019 року в селі Жилинці, що на Шепетівщині.

42-річний водій трактора, об’їжджаючи шкільний автобус, який стояв на зупинці, скоїв наїзд на 6-річного хлопчика, учня 1-го класу. Дитина намагалася перебігти проїжджу частину дороги перед автобусом і потрапила під колеса. Хлопчик отримав тілесні ушкодження, від яких помер на місці події.

За даним фактом слідчі слідчого управління ГУНП в Хмельницькій області відкрили два кримінальних провадження: за ч. 2 ст. 286 (Порушення правил безпеки дорожнього руху або експлуатації транспорту особами, які керують транспортними засобами, що призвело до смерті потерпілого) та ч. 2 ст. 137 (Неналежне виконання 0обов'язків щодо охорони життя та здоров'я дітей, що спричинили смерть неповнолітнього) Кримінального кодексу України. У рамках розслідування було призначено цілий ряд експертиз. Правоохоронці з’ясували усі обставини події та оголосили винним особам підозри.

Раніше Шепетівський районний суд призначив водію трактора покарання у вигляді трьох років ув'язнення. Він подав апеляцію, але рішення суду першої інстанції залишили без змін.

А днями працівниці навчального закладу, яка відповідала за безпечний супровід дітей суд також виніс вирок. Жінку визнали винною та присудили їй один рік іспитового терміну. Крім того, впродовж двох років вона не зможе бути вихователькою по довозу школярів.

Також жінка має сплатити 54 тисячі гривень за проведені експертизи.

Шепетівське районне управління поліції

Останнє редагування 13 липня 2023, 16:47

Відео

0
репостів
0
репостів