За 70 км від Шепетівки внаслідок ракетної атаки загинула людина

Автор 09 червня 2023, 11:47

У ніч на 9-го червня 2023 року в період з 22.00 по 04.00 год російські окупанти завдали удару по Україні іранськими ударними дронами «Shahed-136/131» та крилатими ракетами повітряного базування Х-101/Х-55 по військових об’єктах та об’єктах критичної інфраструктури.

Пуски «шахедів» здійснювались з південного напрямку,  крилатих ракет – з району Каспійського моря, із чотирьох стратегічних бомбардувальників Ту-95мс.

Протягом атаки запущено до 16 ударних БпЛА та шість крилатих ракет повітряного базування.

Силами та засобами протиповітряної оборони Повітряних Сил в зонах відповідальності повітряних командувань «Схід», «Захід» та «Південь», у взаємодії із ППО інших складових Сил оборони України, знищено 4 крилаті ракети Х-101/Х-55, 10 ударних дронів «Shahed-136/131», «Ланцет» та чотири БпЛА оперативно-тактичного рівня «Орлан-10», «Supercam».

На жаль внаслдок падіння уламків ракети у місті Звягель Житомирьскої області, що всього в 70 км від Шепетівки, одна людина загинула, ще троє постраждали.

О 10 годині, 9 червня, в Будинку рад зібрали екстрене засідання комісії ТЕБ та НС Звягельської міської ради. Під час нього, міський голова Микола Боровець сказав, що внаслідок російської атаки у Звягелі, за попередньою інформацією, 6 будинків зруйновано, 58 – пошкоджено. 

"Сьогодні вночі, внаслідок ракетного удару, у нашому місті великі руйнування. Загинула одна людина. За попередніми даними 6 будинків повністю зруйновано, 58 – пошкоджено. Сьогодні збираємо позачергову сесію, де будемо глибше розглядати це питання", – зазначив Микола Боровець.

За словами посадовця в громаді введено режим надзвичайної ситуації місцевого рівня. Працює комісія з ліквідації її наслідків.

"Ми зустрілись з усіма родинами, які постраждали й розв'язали питання з житлом. На місці працюють 4 будівельні бригади, які пообіцяли сьогодні-завтра відремонтувати будинки – дахи та вікна. Людям, які цього потребували, надали першу медичну та психологічну допомогу. Зараз активно працюємо над ліквідацією наслідків".

Останнє редагування 09 червня 2023, 11:54
0
репостів
0
репостів