Війна росії проти України. Ситуація станом на ранок 6 липня 2022 року

Автор 06 липня 2022, 09:17
Війна росії проти України. Ситуація станом на ранок 6 липня 2022 року Генштаб ЗСУ

Розпочалася сто тридцять третя доба героїчного протистояння Української нації російському воєнному вторгненню. Генеральний штаб Збройних Сил України опублікував оперативну інформацію станом на ранок 6 липня.

На Волинському та Поліському напрямках ситуація без суттєвих змін. Ознак формування наступальних угруповань противника на території республіки білорусь не виявлено.

На Сіверському напрямку агресор обстрілював позиції наших військ в районах населених пунктів Залізний Міст, Шалигине та Есмань. Вдосконалює інженерне обладнання передових позицій в прикордонних районах.

На Харківському напрямку ворог веде оборонні дії. Зафіксовано обстріли із вертольотів, танків, мінометів, ствольної та реактивної артилерії в районах населених пунктів Соснівка, Слатине, Мала Данилівка, Черкаські Тишки, Веселе, Кутузівка, Мосьпанове, Гусарівка, Чепіль та Нова Миколаївка.

Російські окупанти дистанційно мінували місцевість неподалік Шестакового та Перемоги.

На Слов’янському напрямку ворог намагається покращити тактичне положення своїх підрозділів. Здійснив обстріли із мінометів, ствольної та реактивної артилерії поблизу Краснопілля та Богородичного. Наші захисники відбили ворожий штурм та відкинули окупантів назад в районі населеного пункту Долина. Противник веде штурмові дії поблизу Мазанівки, бої тривають.

На Краматорському напрямку ворог обстріляв цивільну інфраструктуру в районах Сіверська та Григорівки. Українські воїни завдали ворогу значних втрат під час його спроби наступу в районах населених пунктів Верхньокам’янське, Білогорівка та Григорівка. Окупанти відійшли.

На Бахмутському напрямку противник обстрілював наші позиції із артилерії різних калібрів поблизу Берестового, Білогорівки, Травневого, Шумів і Нью-Йорка. Завдав авіаудару в районі Вуглегірської ТЕС. За підтримки артилерії вів штурмові дії у районі населеного пункту Новолуганське, успіху не мав, відійшов. Наші воїни зупинили ворожий наступ в районі Спірного та відбили атаку неподалік Вершини. Завдали окупантам втрат та відкинули назад. Противник намагається провести перегрупування.

Загарбники наступають в районі Луганського, бойові дії тривають.

На Авдіївському, Курахівському, Новопавлівському та Запорізькому напрямках по лінії зіткнення тривають обстріли із мінометів, ствольної та реактивної артилерії. Ворог завдавав авіаційних ударів неподалік Авдіївки.

На Південнобузькому напрямку ворожа артилерія вела обстріли в районах населених пунктів Трудолюбівка, Князівка, Миколаївка, Тополине, Кобзарці, Благодатне, Шевченкове, Лупареве. Російські окупанти продовжують завдавати ракетних ударів по об’єктах у Миколаївській області. Залишається подальша загроза таких дій. У готовності до завдання ракетних ударів по об’єктах на території України утримує в морі чотири носії високоточної зброї.

Спробу наступу загарбників в напрямку Лозового українські воїни жорстко придушили. Ворог продовжує заходи з поповнення втрат.

Українська ударна авіація продовжує атакувати ворога на кількох стратегічних напрямках. Так, минулої доби бомбардувальники та штурмовики Повітряних Сил Збройних Сил України знищили два польових склади боєприпасів, два взводних опорних пункти російських окупантів та понад 10 одиниць ворожої техніки.

Ситуація в регіонах станом на ранок

Відносно спокійно ніч минула на Волині, у Закарпатті, на Рівненщині, в Івано-Франківській, Львівській, Чернівецькій, Вінницькій, Запорізькій, Хмельницькій, Тернопільській областях, на Кіровоградщині, Черкащині, Одещині, Полтавщині, Чернігівщині, Житомирщині та Київщині. Окупанти атакували Хмельницьку область, продовжують знищувати інфраструктуру та вбивати мирне населення на Миколаївщині. 

Хмельниччина

Вчора ввечері під час повітряної тривоги рашисти випустили чотири ракети по території області. Одну ракету збили наші сили ППО, уламки впали на території Шепетівського району. Три інші ракети влучили на територію однієї з громад Хмельницького району. В результаті вибухів одна людина поранена. Жертв немає.

Сумщина

Минулої доби росіяни обстріляли п'ять прикордонних громад. По Новослобідській громаді було 10 приходів з міномету, пошкоджено два домоволодіння, повибивані вікна та лінії електропередач.

Шалигінська громада − 18 прильотів. Також безпілотники скинули вибухівку. Був обстріл зі стрілецької зброї та мінометів Краснопільської громади. Пошкоджено склад міндобрив. Чотири міни прилетіло по Середино-Будській територіальній громаді. Попередньо − без жертв.

Дніпропетровщина

Російська артилерія знову била по Криворізькому району. Обстріляли Широківську громаду. У селі Шестірня пошкоджено кілька житлових будинків. Попередньо, люди не постраждали.

Харків

Нічні ракетні удари по відкритій території, адміністративній будівлі Новобаварського, Основ’янського та Київського районів. Росіяни влучили в корпус Національного Педагогічного Університету ім. Г.С. Сковороди.

По області обстрілювали Ізюмський, Харківський, Чугуївський, Богодухівський райони. Горіли житлові будинки та відкриті території.

Попередньо по області за добу поранено три людини: двоє в Чугуївському районі, з них одна дитина.

Луганщина

Тривають артобстріли позицій наших військових на адміністративному кордоні області поблизу Лисичанська у напрямі Бахмуту. Росія не припиняє «ракетний тероризм».

На нещодавно окупованих територіях триває утвердження «народної влади»: у Сєвєродонецьку відкрито «прокуратуру», окупанти призначають зрадників України на керівні посади, імітують відновлення інфраструтури.

Донеччина

Обстріли всієї території області − Торецьк (школа, ремонтно механічний завод); Слов’янськ 2 (житловий сектор, ринок); Бахмут, Курахове, Красногорівка, Авдіївка (професійне технічне училище, житловий сектор, залізничний переїзд); с. Первомайське, с. Орлівка, с. Семенівка.

Пошкоджено 26 об’єктів, в тому числі 19 житлових будинків, школа, РМЗ, ПТУ. За добу − шість загиблих, 21 поранений цивільний.

Миколаївщина

За добу були обстріли у Широківській громаді, внаслідок чого пошкоджено житловий будинок, зруйновано один житловий будинок. Потерпілих немає.

У Березнегуватській громаді тривають обстріли сіл по лінії розмежування. Інформація щодо потерпілих і пошкоджень уточнюється.

Миколаївський район: вночі були обстріли села Нечаяне Нечаянської громади. За попередньою інформацією одна людина загинула.

Херсонщина

Обстріли та вибухи у Бериславського районі, там вигоріла частина пшениці та лісів. Ситуація стабільно тяжка, сотні окупованих сіл та містечок без води і світла, газу, мобільного та Інтернет зв’язку.

Знову артобстрілами та численними вибухами знищена соціальна інфраструктура у Високопільській та Нововоронцовській громадах, пошкоджено багато будинків і у сусідніх ТГ.

Російські військові та місцева новопризначена влада продовжують робити гучні заяви, зокрема, хочуть приєднати діючі вітрові електростанції у Херсонській області до Криму та продовжують активну підготовку до нового навчального року.

Загальні втрати росіян за час повномасштабного вторгнення в Україну:

  • особового складу – близько 36500 (+150) осіб ліквідовано,
  • танків ‒ 1600 (+6) од,
  • бойових броньованих машин ‒ 3789 (+17) од,
  • артилерійських систем – 812 (+6) од,
  • РСЗВ – 247 (+0) од,
  • засоби ППО – 107 (+2) од,
  • літаків – 217 (+0) од,
  • гелікоптерів – 187 (+0) од,
  • БПЛА оперативно-тактичного рівня – 664 (+4),
  • крилаті ракети – 153 (+9),
  • кораблі /катери – 15 (+0) од,
  • автомобільної техніки та автоцистерн – 2648 (+14) од,
  • спеціальна техніка – 65 (+0).

Разом переможемо! Слава Україні!

За матеріалами ЗСУ

Останнє редагування 06 липня 2022, 09:30
0
репостів
0
репостів