Суд виніс вирок шепетівчанину, який напідпитку викрав автомобіль

Автор 16 травня 2022, 18:01

Шепетівський міськрайонний суд визнав 24-річного шепетівчанина винуватим у незаконному заволодінні транспортним засобом (частина 1 статті 289 Кримінального кодексу України) та призначив покарання – 3 роки обмеження волі зі звільненням від його відбування на 1 іспитовий рік.

За вироком, увечері 13 січня 2022 року в Шепетівці місцевий житель напідпитку заліз до салону незамкненого автомобіля «Lada», який був припаркований біля магазину, й там заснув. Прокинувшись, вирішив це авто викрасти: не маючи ключів, почав руками штовхати його зі стоянки. Відігнати вдалося на 11 метрів, допоки його не затримав сусід власника авта.

У судовому засіданні молодий чоловік свою вину визнав і вибачився перед потерпілим. Той, своєю чергою, запевнив суд, що претензій до обвинуваченого не має.

При призначенні покарання суд серед іншого врахував, що обвинувачений раніше не судимий, позитивно характеризується, не працює, не заподіяв шкоди потерпілому, котрий просив його не карати. Обставинами, які пом’якшують йому покарання, суд визнав щире каяття та активне сприяння розкриттю злочину, такою, що обтяжує, – вчинення злочину в стані алкогольного сп’яніння.

Вирок ще не набрав законної сили та може бути оскаржений до Хмельницького апеляційного суду.

За матеріалами Хмельницького апеляційного суду

0
репостів
0
репостів