Майже 11 млн грн стягнуть за незаконну порубку лісу в «Мальованці»

Автор 15 квітня 2022, 15:20

Задовольнивши апеляційну скаргу Хмельницької обласної прокуратури Північно-західний апеляційний суд скасував рішення суду першої інстанції та постановив нове, яким зобов’язав лісогосподарське підприємство сплатити понад 10 млн грн шкоди, заподіяної незаконною порубкою лісу в регіональному ландшафтному парку «Мальованка».

Встановлено, що посадові особи Шепетівського районного спеціалізованого лісокомунального підприємства всупереч вимогам законодавства самовільно здійснило неправомірну порубку майже 2,5 тис дерев різних порід на території регіонального ландшафтного парку «Мальованка».

Територія заповідника входить до об’єктів Смарагдової мережі України та підпадає під охорону Конвенції про охорону дикої флори та фауни і природних середовищ існування в Європі.

Хмельницький господарський суд відмовив у задоволенні позову прокуратури, втім суд апеляційної інстанції, підтримавши позицію прокурора, задовольнив позов про стягнення мільйонних збитків у повному обсязі.

Нагадаємо, що Шепетівський міськрайонний суд Хмельницької області визнав винною посадову особу РЛП «Мальованка», що здійснила рубку майже 2,5 тисячі дерев без лімітів та дозволів на спеціальне використання природних ресурсів. Порушнику призначено покарання у вигляді обмеження волі на 3 роки. 

Пресслужба Хмельницької обласної прокуратури

Останнє редагування 15 квітня 2022, 16:22
0
репостів
0
репостів