Винуватицю смертельної ДТП таки взяли під варту без можливості внесення застави

Автор 14 квітня 2022, 15:57

Хмельницький апеляційний суд скасував рішення суду першої інстанції і постановив нове, згідно з яким винуватиці смертельної ДТП у Шепетівці, яка перебувала за кермом у стані сильного алкогольного сп’яніння, обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою без права внесення застави.

Нагадаємо, дорожньо-транспортна пригода сталася 4 квітня близько 13:30 години по вулиці Героїв Небесної Сотні в м. Шепетівка. 30-річна місцева жителька на автомобілі «Audi Q7» виїхала на смугу зустрічного руху та спричинила зіткнення з трьома автівками, після чого в’їхала в стіну магазина.

Під колеса водійки потрапив 83-річний пішохід, який отримав важкі травми, внаслідок чого наступного дня помер у лікарні.

Водійку поліцейські затримали. Вона перебувала в ізоляторі тимчасового тримання.

Після оголошення їй про підозру слідчі за процесуального керівництва прокуратури звернулись із клопотанням до суду про обрання їй найсуворішого запобіжного заходу – тримання під вартою.

Проте Хмельницький міськрайонний суд тільки частково задовольнив клопотання, надавши підозрюваній можливість внесення застави у розмірі майже 200 тисяч гривень, яку вона одразу ж внесла.

На таке рішення суду першої інстанції стороною обвинувачення була подана апеляційна скарга, яку ХАС задовольнив — на період розслідування жінка перебуватиме під вартою без можливості внесення застави.

Згідно ч.3 ст. 286-1 Кримінального кодексу України (Порушення правил безпеки дорожнього руху особами, які керують транспортними засобами у стані сп'яніння, що спричинило смерть потерпілого) підозрюваній може загрожувати до 10 років ув’язнення. Розслідування триває.

Сектор комунікації поліції Хмельницької області

Останнє редагування 14 квітня 2022, 16:03
0
репостів
0
репостів