Шепетівчанці, яка спричинила ДТП із загиблим оголосили підозру

Автор 09 квітня 2022, 10:15

На Хмельниччині слідчі оголосили про підозру мешканці м. Шепетівка, що спричинила ДТП із загиблим та пошкодила 3 авто.

Слідчі відділу розслідування злочинів у сфері транспорту СУ ГУНП в Хмельницькій області оголосили про підозру та направили до суду клопотання про обрання запобіжного заходу мешканці Шепетівки, яка пошкодила три автомобілі на збила пішохода.

Нагадаємо, дорожньо-транспортна пригода сталася 4 квітня у м. Шепетівка. Місцева мешканка, сівши за кермо Audi Q7 у стані сильного алкогольного сп’яніння, виїхала на зустрічну смугу та спричинила зіткнення з трьома автомобілями. Транспортні засоби зазнали значних механічних ушкоджень. Найтрагічніше те, що під колесами її авта опинився 83-річний пішохід, який згодом помер у лікарні від отриманих травм.

Поліцейські спрацювали оперативно: жінку одразу доправили на освідування до медичного закладу, де лікарі засвідчили стан сп’яніння, та затримали в порядку ст.208 КПК України.
Порушниця перебувала в ізоляторі тимчасового тримання.
Впродовж доби після ДТП слідчі за процесуального керівництва прокуратури звернулись із клопотанням до суду про обрання найсуворішого запобіжного заходу - тримання під вартою.

Хмельницький міськрайонний суд частково задовільнив клопотання, надавши підозрюваній можливість внесення застави у розмірі майже 200 тисяч гривень.
Наразі зазначена сума внесена. Втім, правоохоронці подали апеляційну скаргу, наполягаючи на взятті винуватиці ДТП під варту на період досудового розслідування без можливості внесення застави.

Слідчі також оголосили їй підозру за ч.3 ст.286-1 КК України - Порушення правил безпеки дорожнього руху особами, які керують транспортними засобами у стані сп'яніння, що спричинило смерть потерпілого.

Нагадаємо, що санкція даної статті передбачає позбавлення волі строком до десяти років.

Остаточну крапку у даній справі поставить суд.

За матеріалами Шепетівського РУП

Останнє редагування 09 квітня 2022, 10:25
0
репостів
0
репостів