Розділ Бізнес

«Шепетівський деревообробний комбінат» заплатив до місцевого бюджету 1 млн грн боргу

Автор 03 лютого 2022, 12:16

За результатами робочої зустрічі керівників приватного акціонерного товариства «Шепетівський деревообробний комбінат» з представниками Головного управління ДПС у Хмельницькій області забезпечено надходження до місцевого бюджету за рахунок погашення податкового боргу по орендній платі з юридичних осіб у сумі 1 мільйон гривень.

Крім того у ході діалогу податківців з представників економічно активного боржника узгоджено план дій та заходів щодо скорочення залишку податкового боргу.

На думку податківців, лише спільними зусиллями та за рахунок партнерської співпраці з бізнесом можливо знаходити реальні шляхи та компроміси у розв’язанні назрілих проблем та наповненні бюджету.

Нагадаємо, ухвалою господарського суду Хмельницької області від 12.11.20р. у справі №924/1083/20 затверджено план санації приватного акціонерного товариства "Шепетівський деревообробний комбінат" введено процедуру досудової санації боржника на строк, передбачений планом санації; встановлено обов`язковість затвердженого господарським судом плану санації ПрАТ "Шепетівський деревообробний комбінат" для всіх кредиторів, вимоги яких включені до плану санації; погоджено керуючим санацією ПрАТ "Шепетівський деревообробний комбінат" Пахолкова І.М.

Від ГУ ДПС у Хмельницькі області надійшов відзив на заяву про затвердження змін до плану санації до відкриття провадження у справі про банкрутство, в якій кредитор вважає сумнівними прогнозовані результати виконання боржником запропонованих змін до плану санації до відкриття провадження у справі про банкрутство, оскільки станом на 06.12.2021р. за ним рахується заборгованість на загальну суму 3 026 912,06грн., а також зазначає про те, що протягом 2019-2021 років боржником не подані податкові декларації по орендній платі за землю, відповідно, не нараховано та не сплачено орендну плату у розмірі близько 3млн.грн., як наслідок, прогнозується зростання податкового боргу.

Від ПрАТ "Об`єднання Прогрес" надійшов відзив на заяву про затвердження змін до плану санації ПрАТ „Шепетівський деревообробний комбінат" до відкриття провадження у справі про банкрутство, у якому товариство підтверджує свої зобов`язання щодо надання ПрАТ "Шепетівський деревообробний комбінат" поворотної фінансової допомоги у розмірі 3 361 076,86грн., яка буде спрямована на виконання зобов`язань ПрАТ "Шепетівський деревообробний комбінат" перед кредиторами, включеними до плану санації, а також зазначає, що виконання боржником затвердженого судом плану санації, яке можливе лише шляхом внесення до нього запропонованих ПрАТ "Шепетівський деревообробний комбінат" змін, дозволить не лише виконати зобов`язання перед включеними до плану санації кредиторами товариства, а й не допустити його неплатоспроможності.

Судом встановлено, що під час здійснення заходів із виконання затвердженого зазначеною вище ухвалою господарського суду Хмельницької області плану санації боржником було здійснено часткове погашення включеної до плану санації заборгованості, а саме:

  • - за платіжними дорученнями №689 від 29.10.2021р., №709 від 22.11.2021р. на користь Головного управління ДПС у Хмельницькій області було сплачено разом 300 000,00 (триста тисяч) грн.;
  • - за платіжними дорученнями №631 від 12.08.2021р. та №633 від 12.08.2021р. на користь ТОВ "Арден Палац" було сплачено разом 600 000 (шістсот тисяч) грн.;
  • - за платіжним дорученням №710 від 22.11.2021р. на користь Шепетівського міськрайонного відділу державної виконавчої служби Центрально-Західного міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Хмельницький) було сплачено 190767,41 (сто дев`яносто тисяч сімсот шістдесят сім тисяч грн. 41 коп.).

Таким чином, після проведення вказаних вище розрахунків фактична заборгованість ПрАТ "Шепетівський деревообробний комбінат" перед кредиторами товариства, яку було включено до плану санації (основний борг), становить 3361076,86 (три мільйона триста шістдесят одна тисяча сімдесят шість гривень 86 коп.). Зазначена заборгованість складається із заборгованості перед такими кредиторами:

  • Головним управлінням ДПС у Хмельницькій області - 1503076,86 (один мільйон п`ятсот три тисячі сімдесят шість гривень 86 коп.);
  • ТОВ "Арден Палац" - 1858000,00 (один мільйон вісімсот п`ятдесят вісім тисяч гривень 00 коп.).

Включений до Плану санації борг перед Шепетівським міськрайонним відділом державної виконавчої служби Центрально-Західного міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Хмельницький) погашено повністю.

Відповідно до Плану санації штрафні (фінансові) санкції та пеня в сумі 2159262,14грн., підлягають списанню.

0
репостів
0
репостів