Розділ Бізнес

У Шепетівці перевізник зупинив перевезення трьома маршрутами та вимагає підвищення вартості проїзду

Автор 14 липня 2021, 15:08

Приватне акціонерне товариство «Шепетівське автотранспортне підприємство 16807» направило лист до Шепетівської міської ради про те, що з 7 липня тимчасово припиняє виконувати міські автобусні маршрути №6, 9 та 11, які є нерентабельними для підприємства.

Враховуючи ситуацію, що склалася через введення карантинних обмежень, таких як перевезення пасажирів лише на сидячих місцях та заборона регулярних пасажирських перевезень в умовах «червоної зони», робота підприємства в умовах карантину призвела до збитків в розмірі понад 2 200 000 грн. за 2020 рік. У зв’язку з цим значно погіршилося фінансове становище підприємства, знизилася платоспроможність та зросла плинність кадрів в результаті відсутності можливості забезпечити належну заробітну плату водіям автотранспортних засобів.

Рейси перевізник обіцяє поновити після виходу з карантину та зняття заборони на перевезення пасажирів тільки на сидячих місцях або у разі збільшення вартості проїзду. 

У відповідь Шепетівська міська рада звернулась листом із вимогою виконувати договірні зобов’язання з перевезень містян Шепетівської громади.

Відповідно до умов укладених договорів, ПрАТ «Шепетівське АТП 16807» зобовязане забезпечити перевезення пасажирів на маршруті автобусами вказаними в договорі згідно затвердженого виконкомом (організатором перевезень) розкладу, руху з регулярністю не менше 95 відсотків.

У зв’язку з цим виконавчий комітет зобов’язує Вас забезпечити належне виконання взятих договірних зобов’язань, в т.ч. на міських маршрутах №6, №9 та № 11.

Щодо перегляду (збільшення) вартості проїзду, то Шепетівська міська рада повідомила:

Розуміючи, що тарифна політика на автомобільному транспорті має задовільняти підприємницький інтерес, забезпечувати розвиток автомобільного транспорту, забезпечувати баланс між платоспроможним попитом на послуги та обсягом витрат на їх надання, виконавчий комітет включив проект рішення виконкому «Про встановлення тарифів на перевезення пасажирів у міському автотранспорті загального користування в звичайному режимі руху та в режимі маршрутного таксі» до плану діяльності з підготовки проектів регуляторних актів на 2021р. (рішення виконкому №312 від 23.12.2020р.).

Механізм формування тарифів на послуги з перевезення пасажирів на автобусних маршрутах загального користування регулюється Методикою розрахунку тарифів на послуги пасажирського автомобільного транспорту, яка затверджена наказом Міністерства транспорту та зв’язку України №1175 від 17.11.2009р. та є обов’язковою для застосування під час встановлення регульованого тарифу органами місцевого самоврядування.

16.06.2021р. ПрАТ «Шепетівське АТП 16807» подало до виконавчого комітету свої розрахунки тарифу на перевезення на міських автобусних маршрутах загального користування на рівні 8 грн (по місту) та 9 грн до с. Судилків.

27.06.2021р. виконавчий комітет направив лист з проханням надати необхідну інформацію для деталізації наданих перевізником розрахунків . Станом на 13.07.2021р. від підприємства такої інформації не надійшло. 

0
репостів
0
репостів