Розділ Бізнес

На Хмельниччині розпочався новий сезон цукроваріння

Автор 25 вересня 2020, 12:00
На Хмельниччині розпочався новий сезон цукроваріння Фото Аспік Груп

Як зазначає директор Департаменту Олег Омелянюк, всього в сезон цукроваріння в нашій області працюватиме чотири заводи: ТОВ «Старокостянтинівцукор», ТОВ «Наркевицький цукровий завод», ПрАТ «Шепетівський цукровий завод» та ПрАТ «Теофіпольський цукровий завод».

21 вересня на ПрАТ «Шепетівський цукровий комбінат» розпочався перший день завозу цукрових коренів на бурякоприймальний пункт з посівів ТОВ СГП "Ім. Воловікова".

Наступного дня традиційно сезон відкрили з освячення цукроварні. Провів освячення настоятель храму Свято Різдва Богородиці архімандтрит Пітірім (Благочинний Шепетівського району), та протоієрей Антоній.

За інформацією Хмельницької ОДА, на ТОВ «Красилівський цукровий завод» зараз проводиться ремонт і реконструкція, буде вводитися в експлуатацію ще одна переробна лінія. Однак, через пандемію COVID-19, поставка інноваційного обладнання з Румунії затримується.

Відтак, модернізоване підприємство відновить випуск цукру у виробничому сезоні 2021/2022 році.

Загалом в цьому році в Хмельницькій області в сезон планується переробити до 1 млн. тонн цукросировини і отримати цукру в межах 117 тис. тонн - це становить приблизно 130% до щорічної потреби населення області.

Останнє редагування 25 вересня 2020, 12:20
0
репостів
0
репостів