Розділ Бізнес

У шепетівському мотелі було припинено трансляцію обмежених для показу іноземних програм

Автор 06 липня 2020, 20:44

У шепетівському мотелі «ОК» адміністрація закладу на вимогу Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення припинила показ російських програм після того, як їм роз’яснили, що така ретрансляція є порушенням законодавчих вимог.

До представника Національної ради у Хмельницькій області надійшло звернення щодо ретрансляції недозволених для показу російських телеканалів у готелі «ОК» міста Шепетівки і готелі «Леон» міста Летичева.

Інформація підтвердилася, представник Національної ради Олена Гавінська разом із правоохоронцями зафіксувала у шепетівському закладі ретрансляцію семи іноземних телепрограм, стосовно яких встановлено обмеження щодо розповсюдження на території України: «Первый канал. Всемирная сеть», «РТР-Планета», «Россия-24» (Российский информационный канал «Россия-24»), «НТВ-Мир», «Союз» (Православная телекомпания «Союз»), «ТНТ», «TBN» («Телерадиосеть Благих Новостей». Ці телеканали приймалися за допомогою супутникової антени.

Після проведення роз’яснювальної бесіди з адміністратором і власником готельного закладу ретрансляцію обмежених для показу телепрограм припинено.

Представник Національної ради у Хмельницькій області обіцяє, що захист інтересів держави у сфері інформаційної безпеки триватиме й надалі.

Нагадаємо, що подібні випадки в Шепетівці трапляються не вперше. Тоді зусиллями представника Національної ради та Управління служби безпеки України в Хмельницькій області було припинено ретрансляцію семи обмежених до показу російських телеканалів в одному з готельно-ресторанних комплексів міста Шепетівки.

0
репостів
0
репостів