Розділ Бізнес

Більше півмільйона штрафу отримали за зговір на торгах постачання газу школам Шепетівщини

Автор 16 червня 2020, 13:06

Хмельницьке обласне територіальне відділення Антимонопольного комітету України оштрафувало ТОВ «Укртрансгазсервіс» /м. Київ/ та ТОВ «Трансгазенерго» /м. Київ/ загалом на 544 тис. грн за антиконкурентні узгоджені дії шляхом спотворення результатів торгів.

Відділення встановило, що товариства у грудні 2017 та січні 2018 року узгодили дії під час проведення шепетівськими загальноосвітніми школами І-ІІІ ступенів №3 та №6, Судилківською сільською радою, Грицівською селищною радою процедур відкритих торгів із закупівлі газового палива. 

Проте переможцем у всіх торгах було визнано третього учасника - ДП "Шепетівкагаз" публічного акціонерного товариства по газопостачанню та газифікації "Шепетівкагаз", тендерні пропозиції якого, за результатом аукціону, були визначені найбільш економічно вигідними.

Узгоджена поведінка ТОВ «Укртрансгазсервіс» та ТОВ «Трансгазенерго» підтверджується подачею однакових комплектів документів, не прийняттям участі  в аукціоні, наявністю спільних працівників та наявністю господарських відносин, використанням однієї IP-адреси для входження в систему Інтернет-банк для здійснення платежів, тощо.

Відповідно до чинного законодавства протягом наступних 3 років ТОВ «Укртрансгазсервіс» та ТОВ «Трансгазенерго» участь у публічних закупівлях не братимуть.

Пресслужба Південно-західного міжобласного територіального відділення Антимонопольного комітету України

Останнє редагування 16 червня 2020, 13:15
0
репостів
0
репостів