Розділ Бізнес

До нового сезону «Шепетівський цукровий комбінат» оновився на третину

Автор 31 травня 2019, 18:01

Модернізація продуктового відділення шепетівського цукрового комбінату вийшла на фінішну пряму. Про це повідомили на сторінці ASPIK GROUP, куди входить шепетівське підприємство.

Зокрема, на заводі вже встановили новітнє німецьке вакуум-конденсаційне устаткування з сучасними утфельними підігрівниками першого, другого та третього продуктів.

За розрахунками німецьких спеціалістів, які розробили проект модернізації, сучасне обладнання дозволить значно заощадити на газі, а у сезон цукроваріння зменшить використання води з місцевої річки Гуска на охолодження. Також це дозволить оптимізувати технологічний процес, адже зробить стабільнішим підігрів на виробничих етапах.

Власне, збільшення енергоефективності дозволить зменшити собівартість «солодкого продукту» шепетівських цукровиків, а отже підвищить його конкурентоспроможність на внутрішньому і міжнародному ринках.

«Аби зменшити брак при виробництві цукру на кшталт утворення комків, що йдуть на повторну переробку, ми у червні розпочнемо монтаж нового класифікатора цукру. Крім того, на завершальному етапі – встановлення німецьких фільтрів від компанії “Putsch” для очистки транспортерної води. Загалом заплановані роботи з цьогорічної модернізації підприємства наразі виконані на 35%», – розповідає головний інженер ПрАТ «Шепетівський цукровий комбінат» Роман Ковальчук.

За його словами, «апгрейд» заводу йде за графіком без затримок та додаткових ускладнень, тому новий виробничий сезон ПрАТ «Шепетівський цукровий комбінат» розпочне докорінно оновленим.

Нагадаємо, на першому поверсі продуктового відділення заводу вже не залишилося застарілого «радянського спадку» взагалі, адже його замінили на сучасне обладнання, ТЕЦ одержала нові градирні системи охолодження турбогенератора, а цехи підприємства облаштували новою підлогою.

Останнє редагування 31 травня 2019, 18:05
0
репостів
0
репостів