Розділ Бізнес

За незаконне використання земельної ділянки підприємство має сплатити 1,2 млн. грн.

Автор 20 серпня 2018, 19:20

На Хмельниччині органами прокуратури недобросовісного землекористувача зобов’язано сплатити до бюджету понад 1,2 млн. гривень. Так, рішенням господарського суду Хмельницької області задоволено позовні вимоги Шепетівської місцевої прокуратури про стягнення збитків, завданих територіальній громаді неправомірним використанням землі.

Зокрема, місцевою прокуратурою встановлено, що одне із приватних підприємств, будучи власником майнового комплексу, розташованого на території міста Шепетівка, не вжило заходів до оформлення права користування відповідною земельною ділянкою загальною площею понад 4 га. Тобто, землекористувач фактично використовував ділянку без правовстановлюючих документів, а тому бюджет територіальної громади недоотримував кошти у вигляді плати за землю.

Відповідною комісією Шепетівської міської ради нараховано збитки, завдані незаконним використанням землі в розмірі більше 1,2 млн. грн., які підприємством добровільно не сплачено.

«Реагуючи на виявлені порушення, з метою захисту інтересів держави, місцева прокуратура звернулась до суду з позовом про стягнення на користь міської ради зазначеної суми збитків. Рішенням суду позицію прокуратури підтримано та позовні вимоги задоволено в повному обсязі» – повідомив керівник Шепетівської місцевої прокуратури Іван Комар.

Прес-служба прокуратури Хмельницької області

0
репостів
0
репостів