Розділ Бізнес

Державні аудитори виявили порушення у Шепетівці на сотні мільйонів гривень

Автор 02 квітня 2018, 17:54

Сьогодні відбулось розширене засідання колегії облдержадміністрації. З першого питання про стан фінансово-бюджетної дисципліни в області за 2017 рік доповів начальник Управління Західного офісу Держаудитслужби в області Анатолій Марценюк.

Так, протягом 2017 року Управлінням Західного офісу Держаудитслужби у Хмельницькій області відповідно до передбачених чинним законодавством повноважень здійснювався контроль за дотриманням законодавства з фінансових питань, економним та ефективним витрачанням коштів бюджетів усіх рівнів, а також проводилася відповідна робота щодо попередження порушень чинного законодавства під час використання державного і комунального майна та забезпечення належного рівня фінансово-бюджетної дисципліни в області.

За підсумками 57 ревізій виявлено порушення законодавства, що призвело до недоотримання бюджетами усіх рівнів, підприємствами, установами та організаціями області належних доходів, а також незаконного і нецільового витрачання та недостачі ресурсів на загальну суму 43,7 млн. гривень.

Зокрема, у Подільському державному аграрно-технічному університеті та двох його коледжах (Шепетівський і Кам’янець-Подільський) встановлено порушення, що призвели до втрат фінансових і матеріальних ресурсів на суму 3,3 млн. гривень.

Аудит діяльності ДП “Шепетівський ремонтний завод” засвідчив, що неефективні управлінські дії призвели до втрачених доходів і зайвих витрат на загальну суму 256,7 млн. гривень.

Загалом на Хмельниччині за матеріалами проведених контрольних заходів за порушення фінансово-бюджетного законодавства 48 посадових осіб притягнуто до адміністративної відповідальності, матеріальної та дисциплінарної – 88 осіб, звільнено 1 особу. Правоохоронними органами розпочато 13 досудових розслідувань.

0
репостів
0
репостів