Розділ Бізнес

Технічно підтвержено шепетівські проблеми прийому цифрового телемовлення

Автор 20 лютого 2017, 00:01

Провайдер ефірно-цифрового мовлення “Зеонбуд” викривив дані про доступний компанії потенціал покриття на території України. Про це йдеться у відповіді 1+1 медіа на заяву ТОВ «ЗЕОНБУД» щодо звинувачень у викривленні даних цифрового покриття.

У покриття сигналом Т2 є «білі плями», що підтверджується виїзними замірами, проведеними наразі медіа групами «1+1 медіа», «Інтер» та «НСТУ». 

За нашими підрахунками, не менше 300 тисяч домогосподарств не охоплені ані цифровим сигналом, ані кабельними операторами. В зоні ризику невеликі населені пункти, віддалені від великих міст. І зараз у них є альтернатива дивитись або супутник, або ефірний аналог. Проблему ми вбачаємо у тому, що навіть за умови забезпечення населення цифровими приймачами, частина з них не зможе прийняти сигнал, якщо його апріорі немає в регіоні. Ми володіємо інформацією, що в 2016 році на замовлення РНБО, за затвердженою методикою, УДЦР проводив вимірювання зон покриття існуючої мережі Т2 (ЗЕОНБУД). Також, як стало відомо, ця інформація надавалась Нацраді. Проте, на сьогоднішній день ці дані ніде не розголошувались. Медіа групи з ними не ознайомлені. Чому «ЗЕОНБУД» не надає офіційних даних підтверджених результатами вимірювань?

Лише за останній час, технічними спеціалістами 1+1 медіа, було проведено ряд вимірювань, по виявленню «білих плям» у покритті Т2 в населених пунктах Центральної та Західної України. Окрім низки міст України у перелік "проблемних" занесено і Шепетівку. Це єдине місто у Хмельницькій області, де техніки 1+1 виявили проблеми з прийомом цифрового телесигналу.

Найбільше, що хвилює 1+1 медіа – перехід з липня 2017 року на цифрове мовлення, зважаючи на ситуацію з зоною цифрового покриття країни, є ризикованим і таким, що несе загрозу не тільки  інформаційній безпеці країни, але і вільному доступу до інформації громадян України”, – йдеться у заяві медіа-групи.

Тому через подібні проблеми шепетівчани змушені купувати android tv box, щоб скористатись послугами IPTV, яке хоч і є платним, але вибір каналів там значно більший, та і сама приставка всіє багато чого цікавого окрім банального перегляду телеканалів.

Провайдером цифрового телемовлення в Україні являється компанія-монополіст “Зеонбуд”, яку ЗМІ пов'язують із Олександром Януковичем.

Українські суди не визнають становище ТОВ “Зеонбуд” монопольним, але, в той же час, член Національної ради з питань теле- і радіомовлення Олег Черниш підтвердив, що “Зеонбуд” є монополістом.

Останнє редагування 30 жовтня 2018, 04:00
0
репостів
0
репостів