Розділ Бізнес

Відбулись торги за спецдозвіл на видобування крейди у Шепетівському районі

Автор 11 жовтня 2024, 15:47

Державна служба геології та надр України провела торги з продажу спеціального дозволу на користування покладами корисних копалин Тростянецького родовища рейди розташованого на східній околиці с. Тростянка Шепетівського району. Про це стало відомо з сайту “Прозорро.Продажі”.

У результаті проведених геологорозвідувальних робіт підраховано, що запаси крейди на площі 14,4 гектара становлять 2,2 мільйона тонн.

Тростянецьке родовище оглядова карта

Тростянецьке родовище крейди раніше не розроблялось. У 2006 році ТОВ «Укрмінералресурс» звернулось з проханням провести експертизу матеріалів попередньої геолого-економічної оцінки запасів крейди Тростянецького родовища з метою отримання спеціального дозволу на розробку цього родовища.

В 2007 році ТОВ «Укрмінералресурс» отримало спецдозвіл на користування надрами Тростянецького родовища з метою видобування крейди в якості сировини для використання у будівництві, сільському господарстві, для вапнування кислих грунтів, для виробництва комбікормів і підкормки тварин. Однак в 2011 році цей спецдозвіл було анульовано.

Тож зараз планується за результатами аукціону надати спецдозвіл на видобування корисних копалин на 20 років.

Тростянецьке родовище ситуаційний план

Стартова ціна лоту була 2,96 мільйона гривень. На торги прийшли двоє учасників: ТОВ «Укрмінералресурс», яке раніше володіло дозволом, та ТОВ “Будтемп” з Броварів. 

Переможцем стало ТОВ «Укрмінералресурс», яке запропонувало за спецдозвіл 3 млн 100 тис грн.

За даними порталу YouControl, засновниками компанії є Оксана Літвінова з Хмельницького та Євген Коваленко з Броварів.

Останнє редагування 11 жовтня 2024, 16:03
0
репостів
0
репостів