Розділ Бізнес

Шепетівщину відвідав генеральний директор ДП “Ліси України”: будуть ліквідовувати філії

Автор 10 жовтня 2024, 21:09

Сьогодні начальник ОВА Сергій Тюрін та його заступник Володимир Білик взяли участь у семінар-нараді Подільського лісового офісу за участі генерального директора ДП “Ліси України” Юрія Болоховця. Нарада щодо досягнень та майбутніх цілей лісового господарства області відбулася на базі філій «Шепетівське лісове господарство» та «Славутське лісове господарство».

В ході наради учасники ознайомились із застосуванням спецтехніки на прохідній рубці, з роботою лісонасіннєвого центру, пунктом відеонагляду за пожежами, а також обговорили поточні результати в сфері лісового господарства, нові технології вирощування сіянців, заліснення площ нашої області, тощо.

Обговорили процес трансформації регіональних офісів підприємства. Філії (колишні лісгоспи) ліквідуються. Управління виробництвом, фінансами, персоналом, охороною праці та іншими адміністративними функціями переводутьна рівень регіонального офісу.

Роботу лісництв почнуть координувати надлісництва. Зокрема, у Подільському лісовому офісі замість 15 філій буде створено 11 надлісництв.

Генеральний директор ДП “Ліси України” Юрій Болоховець пояснив, яка буде мета реорганізації:

Завдяки реорганізації позбудемося дублювання функцій, бюрократії та зайвих витрат на адміністративний апарат. Збір і передача даних мають бути повністю цифровізовані, а програмне забезпечення — уніфіковане.Робочих місць вистачить для всіх, хто готовий працювати. Середня зарплата у лісових господарствах Хмельниччини сьогодні перевищує 22 тис. грн. Реорганізація — це можливість підвищити її для працівників низової ланки, які безпосередньо працюють у лісі.

Кінцева мета реформи — не централізація, а впровадження єдиних стандартів управління для всіх. Наприклад, вирішено повернути частину закупівель на регіональний рівень, оскільки на місцях уже є фахівці, здатні їх проводити з дотриманням відповідних прозорих процедур. Також інвестиційний план на наступний рік почнемо формувати на регіональному рівні.

Під час поїздки делегація відвідала нову лісову дорогу, збудовану цього року.

Раніше відстань до проміжного складу становила 8-15 км, тепер — лише 1-2 км. Це дозволяє зекономити 210 грн на кожному кубометрі заготовленої деревини. За десять років економічний ефект від цієї дороги складе понад 25 млн грн, що значно більше, ніж було інвестовано в її будівництво.

Також відвідали новий рекреаційний пункт. Представники регіональної влади відзначають важливе значення нових рекреаційних пунктів, зокрема зменшення кількості лісових пожеж, виховання нової культури відпочинку в лісі та соціальну відповідальність компанії перед місцевими громадами. У наступному році планується розширювати мережу рекреаційних зон.

Ознайомилися з роботою сучасної заготівельної техніки — харвестерів та форвардерів.

В умовах гострого дефіциту робочих рук це єдина можливість зберегти виробництво. Готуємося до збільшення парку цієї техніки.

До слова, що в рамках програми Президента України Володимира Зеленського “Зелена країна”, на Хмельниччині висаджено більше 12 тисяч дерев, зокрема у цьому році майже 3 тисячі, що перевищило заплановані результати.

Важливим у галузі є і те, що кожного року в нашій області молодий ліс зростає на площах в середньому у 815 гектарів, завдяки кропіткій праці лісівників та застосуванням сучасних методик вирощування дерев.

За матерілами Хмельницької ОВА та ДП “Ліси України”

Останнє редагування 10 жовтня 2024, 21:21
0
репостів
0
репостів