Розділ Бізнес

Через ліси на Шепетівщині збудували нову дорогу

Автор 13 серпня 2024, 21:17

Цьогоріч у філії «Славутське лісове господарство» ДП "Ліси України" побудували шлях довжиною у 6,4 км, який проходить через три лісництва (Крупецьке, Славутське та Миньківське) і з’єднує їх із існуючою автомобільною дорогою. Про це розповіли у Подільскому лісовому офісі.

Завдяки новій транспортній артерії у лісництвах вдалося не просто збільшити обсяги вантажоперевезень, але й значно скоротити витрати на вивезення лісопродукції, зокрема завдяки створенню додаткових проміжних складів.

Якщо раніше деревину до споживача доводилось везти 8-15 км, то тепер ця відстань всього лише 1-2 км. Так на кожному кубометрів вдається заощаджувати по 210 гривень. За прогнозами фахівців, загальна сума економічного ефекту за наступні 10 років складе понад 25 млн гривень (!).

«У цих лісових масивах є багато молодих насадженнь. Належний догляд за лісовими культурами та їх протипожежна охорона без цієї дороги були б значно ускладненими. Ну, і не менш важливе соціальне значення цього об’єкту для місцевої громади. Завдяки збудованому шляху, жителі села Романіни тепер мають швидке сполучення із Славутою. Цей маршрут удвічі коротший за об’їзну дорогу, тому користь очевидна», - розповідає директор філії "Славутське лісове господарство" Руслан Гніздовський.

Зауважимо, що нові дороги мають посилену основу і міцне тверде покриття, що потребуватиме мінімум витрат на обслуговування та забезпечить тривалий термін їх експлуатації.

Як нові лісові дороги покращують роботу філій ДП «Ліси України» на Хмельниччині, Тернопільщині та Буковині

ДП "Ліси України" працює над створенням розгалуженої мережі лісових доріг нового стандарту. Зокрема на цей рік у межах Подільського лісового офісу заплановане будівництво майже 14 км твердого лісодорожнього покриття.

У першу чергу ідеться про безпеку лісу. Завдяки додатковим під’їзним шляхам з’являється можливість більш якісно охороняти лісові масиви від нелегальних рубок, браконьєрів та інших порушень, які шкодять екосистемам. Окрім цього, належне транспортне сполучення відіграє ключову роль у швидкому реагуванні на пожежі.

Разом з тим, нові дороги, це безумовна складова ефективного ведення лісового господарства. Грамотна логістика забезпечує значну економію фінансів та часу на доставку продукції до кінцевого споживача.

0
репостів
0
репостів