Розділ Бізнес

Внаслідок негоди на Хмельниччині знеструмлено 50 населених пунктів

Автор 02 грудня 2023, 10:43

Всього через складні погодні умови без електропостачання 497 населених пунктів у західних областях, повідомляє Міненерго. У західних областях України суттєво погіршилися погодні умови, тож найбільше без світла залишились Львівщина, Івано-Франківщина, Тернопільщина та Хмельниччина.

Як повідомив заступник начальника Хмельницької ОВА Сергій Тюрін станом на ранок, 2 грудня, через погодні умови знеструмлено 50 населених пунктів області, з них 35 - частково.

Без електропостачання залишилися 6.743 споживачів, з них 6.477 побутових та 266 юридичних. Для відновлення електропостачання задіяно 14 бригад.

Як повідомляє Суспільне Хмельницький, у "Хмельницькобленерго" повідомили, що пошкодження електромереж не критичні.

"Станом на 10:30 зареєстровано поодинокі аварійні відключення у Хмельницькому, Ярмолинецькому, Шепетівському, Ізяславському та Славутському РЕМ. Дещо більше пошкоджень зафіксовано в Волочиському та Городоцькому районах електромереж, — розповіла заступниця директора зі зв'язків з громадськістю АТ "Хмельницькобленерго" Олена Гриневич.

На заході країни Аварійно-відновлювальні роботи тривають:

  • у Львівській області знеструмлено 305 населених пунктів, з них – 184 частково. Всього близько 52 тисяч абонентів,
  • у Івано-Франківській - 72 населених пункти - понад 19 тисяч абонентів. Тривають роботи з усунення пошкоджень ліній.
  • у Тернопільській без світла залишилися 67 населених пунктів, серед яких – 9 знеструмлено частково. Наразі посилено роботи з відновлення електропостачання.
  • на Закарпатті станом на 9 ранку без електропостачання 3 населених пункти повністю або частково, це близько 300 точок обліку. Впродовж дня планується відновлення електропостачання всіх знеструмлених споживачів.

За інформацією енергетиків ситуація в енергосистемі стабільна та контрольована, планових віключень побутових споживачів не передбачається.

0
репостів
0
репостів