Розділ Бізнес

На аукціоні продаватимуть дозвіл на користування піщаним родовищем на Шепетівщині

Автор 04 вересня 2023, 14:36
На аукціоні продаватимуть дозвіл на користування піщаним родовищем на Шепетівщині Фото: nadra.info

Державна служба геології та надр України виставила на продаж спеціальний дозвіл на користування надрами – Борисівська ділянка на північному заході від села Борисів Шепетівського району Хмельницької області. Про це повідомляє сайт “Прозорро.Продажі”.

Ділянка знаходиться на території Плужненської територіальної громади та має поклади піску, гравію, піщано-галькового матеріалу.

image 5Як повідомляє сайт "Є", спеціалізовані геологорозвідувальні роботи на Борисівській ділянці не проводились, а передумовою для вивчення цегельної сировини на Борисівській ділянці є дані геологічних зйомок. За їх матеріалами на території робіт підтверджується наявність піску та піщано-гравійних порід виходами подекуди на денну поверхню цих порід та кустарними копальнями, в яких у незначній кількості проводився видобуток корисних копалин.

На базі запасів Борисівської ділянки можливе видобувне підприємство потужністю 80 тисяч кубічних метрів піску та 20 тисяч кубічних метрів піщано-гравійної сировини на рік.

1693820815Вид користування надрами, на який надається дозвіл: геологічне вивчення, у тому числі дослідно-промислова розробка, корисних копалин з подальшим видобуванням корисних копалин (промислова розробка родовищ).

Мова йде про дозвіл на на користування надрами протягом 20 років. Вартість геологічної інформації – 6% ціни спеціального дозволу на користування надрами.

Стартова ціна дозволу - 4 695 360,00 грн.

Розмір гарантійного внеску для участі в аукціоні - 2 мільйона гривень. Проведення аукціону запланували на 14 вересня.

Останнє редагування 04 вересня 2023, 15:38
0
репостів
0
репостів