Розділ Бізнес

ТОВ «Хмельницькгаз Збут» оштрафували на 850 тис. грн.

Автор 23 березня 2023, 14:52

22 березня 2023 року на своєму засіданні НКРЕКП розглянула питання про підсумки планової перевірки щодо дотримання ТОВ «ХМЕЛЬНИЦЬКГАЗ ЗБУТ» вимог законодавства та Ліцензійних умов провадження господарської діяльності з постачання природного газу.

Перевірка проводились відповідно до Плану здійснення заходів державного контролю суб’єктів господарювання, що провадять діяльність у сферах енергетики та комунальних послуг, на 2023 рік та охоплювала діяльність компанії протягом періоду з 1 січня 2021 року по 31 грудня 2022 року.

За результатами перевірки встановлено, що ліцензіат допустив порушення вимог законодавства та Ліцензійних умов провадження господарської діяльності з постачання природного газу в частині:

  • невчасного збалансування свого портфоліо балансування;
  • порушення термінів повідомлення НКРЕКП про всі зміни даних, зазначених у документах, що мають додаватися до заяви про отримання ліцензії;
  • складання звітності та подання її до НКРЕКП з порушенням терміну;
  • недотримання мінімальних стандартів та вимог до якості обслуговування споживачів та постачання природного газу тощо.

НКРЕКП винесла рішення накласти на ТОВ «ХМЕЛЬНИЦЬКГАЗ ЗБУТ» санкцію у вигляді штрафу у розмірі 850 тис. грн.

Крім того, Регулятор зобов’язав компанію до 1 травня 2023 року усунути порушення вимог Ліцензійних умов у частині складання звітності, а також повідомити про це НКРЕКП.

НКРЕКП звертає увагу ліцензіатів на необхідність дотримання вимог нормативно-правових актів, що регулюють функціонування ринку природного газу.

Останнє редагування 23 березня 2023, 14:54
0
репостів
0
репостів