Хмельниччина підписала договір з ВПП ООН про підтримку харчування у закладах освіти

Автор 16 листопада 2023, 16:10

Сьогодні Всесвітня продовольча програма ООН (ВПП ООН) підписала договори із 11 областями України задля підтримки щоденних шкільних обідів для понад 60 000 дітей у 420 школах. Хмельниччина також приєдналася до цієї угоди, участь в її підписанні взяв перший заступник начальника ОВА Сергій Тюрін.

Зауважимо, що згідно постанови Кабінету Міністрів України «Про реалізацію спільного з Всесвітньою продовольчою програмою Організації Об’єднаних Націй проекту щодо надання фінансової підтримки закладам загальної середньої освіти у 2023/2024 навчальному році» було відібрано 33 заклади загальної середньої освіти із 13 територіальних громад нашої області для участі у зазначеній програмі щодо відшкодування певної кількості коштів закладам освіти від оплати гарячого харчування для учнів 1-4 класів у 2023/2024 навчальному році.

Сергій Тюрін підкреслив, що ВПП працює в межах української реформи шкільного харчування, яку ініціювала перша леді України Олена Зеленська ще у 2020 році, та попри соціальні складнощі викликані епідемією коронавірусу, а в подальшому повномасштабною війною в нашій державі, була дещо призупинена.

“Попри всі виклики, що сколихнули нашу країни, ми продовжуємо дбати про наше освітнє середовище, а особливо про одну із важливих його складових – харчування здобувачів освіти,” – наголосив посадовець.

Останнє редагування 24 листопада 2023, 16:12
0
репостів
0
репостів