Індивідуальне опалення
- Іван
- Платиновий учасник
- Дописи: 1140
- Подяка отримана: 72
Будь-ласка, Увійти або Зареєструйтесь, щоб приєднатись до розмови.
- Шепетівчанин
- Автор теми
- Платиновий учасник
Іван пише: Цікаво, як це ви хочете збільшити потужність до на квартиру???? Хочете з підїзду аж до самої трансформаторної підстанції дроти замінити??? 1200 грн дво зонний лічильник , на протязі трьох днів поставлятть.
Ось порядок для ПАТ «Хмельницькобленерго»: www.hoe.com.ua/page/elektroopalennja
Є таке поняття як запас потужності.
- Шепетівчанин
- Автор теми
- Платиновий учасник
У РЕМ не додзвонився, на гарячу ліпію ПАТ «Хмельницькобленерго» також. Треба напевно все ж таки до них зайти і дізнатися детально.
Збільшення виділеної потужності на квартиру буде ще той геморой, пункт 2.4. у посиланні вище.
- Шепетівчанин
- Автор теми
- Платиновий учасник
Резерв майже скрізь є, тільки як дізнатися яка підстанція обслуговує мій будинок?)
- Іван
- Платиновий учасник
Самий економний електрокотел качає всередньому 5-7 кіло в день, так от подумайте чи вам це потрібно , додайте ще пралку , праску та нагрівач води. Воно того не варте з нашими цінами на світло. Бо інакше вже було б.
- Шепетівчанин
- Автор теми
- Платиновий учасник
Можна ж встановити не котел, а нагрівальні панелі, керувати ними через систему "Розумний будинок", точно регулювати потрібну температуру, включати більше на ніч, коли тариф 0.5 і т.д.
- Іван
- Платиновий учасник
- Шепетівчанин
- Автор теми
- Платиновий учасник
1. Економимо на покупці газового котла (15-17 тис грн)
2. Не ведемо по фасаду нову газову трубу (приблизно 25 м труби і саму роботу оцінити важко, хай буде 3 тис для прикладу, думаю це мінімум)
3. Роботи по розведенню труб до радіаторів і самі радіатори (Оціню в тис. 10 грн)
Ітого маємо 30 тис. єкономії, купляю три нагрівальні панелі по 2000 грн. Залишаємося в плюсі на 24 тис. грн. Якщо ще на документи і т.п. піде тисяч 10, все одно в плюсі. Накидаємо ще 5 тис грн на систему "Розумний будинок" і в нас все працює на автоматі, опираючись на температуру і вологість в приміщенні, відеонагляд, керування всім в тому числі і світлом зі смартфону і т.п.
Проводку в квартирі і до лічильника все одно буду міняти на нову.
Ідеальний варіант.
Та і електроенергія мені більше подобається ніж газ, як буде вільний час зайду в РЕМ і напишу тут що скажуть.
- extrimal.77
- Старший учасник
- Дописи: 65
- Подяка отримана: 12
- Шепетівчанин
- Автор теми
- Платиновий учасник
extrimal.77 пише: А які є варіанти потеплення зі сторони виразка?
Мова про "чердак"?)
Перше що можна зробити це замінити старий утеплювач на новий, в мене там здається скловата, криша декілька разів протікала, думаю це не пішло на користь. Збільшити його кількість.
Можна роздивитися і інші варіанти матеріалів.