Повернемо вул. Островского в Шепетівку
- Іван
- Платиновий учасник
- Дописи: 1140
- Подяка отримана: 72
Будь-ласка, Увійти або Зареєструйтесь, щоб приєднатись до розмови.
- Novaya
- Учасник-експерт
- Дописи: 89
- Подяка отримана: 18
Ох не дає цей Микола Островський другому пану Островському спокійно "жучити" містян. Да в області, можливо, давно вже зрозуміли ту дурість по декомунізації Островського, тому і спеціально "лажанулись", як з сумом каже вже наш сьогоднішній пан О. Островський. Недарма там в місті Островського ніхто не декомунізовував. А щодо Києва - то там вже розібрались . А Ви, шановний О. Островський, ще чогось чекаєте від Києва? До чого ще мають дійти руки Києва? Поясніть, будь ласка всім шепетвчанам.О В Островський пише: Лажанулись обласні чиновники, а не місцеві. Вулицю і музей все одно перейменують, хай но лише в Києва руки дійдуть.
"...По словам преподобного Ефрема Сирина, «без елея не будет гореть светильник; и без веры никто не приобретает доброй мысли». Сколько было в мире утопий, радикальных движений, революционных программ и прочее, вожди и участники которых без Бога и против Бога, опираясь на свой падший разум, хотели доставить «счастье» человечеству. История хранит печально-трагическую память об этом. Так и отдельный человек, находящийся в слепоте неверия, желая исполнить свои намерения, которые ему кажутся благими, часто причиняет зло и боль окружающим..." (Иеромонах Иов (Гумеров)
- Anykey
- Платиновий учасник
- Дописи: 1171
- Подяка отримана: 318
Вулицю Миколи Островського не перейменують, або хто запізнився — той не декомунізував
Як нещодавно з’ясувалося, в Шепетівці таки не перейменують вулицю Миколи Островського на вулицю 200-річчя Тараса Шевченка. Отож, прихильники старої назви можуть не хвилюватися. Хоча в жовтні відповідне розпорядження прийняли на обласному рівні.
Виявляється, посадовці області просто не вклалися у визначені законодавством терміни. В травні 2016-го року вже завершився третій етап декомунізації. А розпорядження датується 18 жовтня 2016 року.
— Назва вулиці Миколи Островського залишається незмінною, — в телефонній розмові підтвердив інформацію Володимир Донков, начальник відділу містобудування та архітектури. — В облдержадміністрації не дотрималися терміну дії закону «Про декомунізацію».
У розпорядженні голови обласної державної адміністрації №449/2016-р від 18.10.2016 року «Про перелік об’єктів топоніміки у м. Шепетівка, які підлягають перейменуванню» вулицю Миколи Островського та відповідний провулок запропоновано назвати 200-річчя Тараса Шевченка. Розпорядження підписав голова адміністрації О. Корнійчук.
Відповідно до статей 6, 39 Закону України «Про місцеві державні адміністрації», Закону України «Про засудження комуністичного та націонал-соціалістичного (нацистського) тоталітарних режимів в Україні та заборону пропаганди їхньої символіки», протоколів засідання комісії з питань нових назв та перейменування вулиць, площ і провулків міста Шепетівки рекомендовано виконавчому комітету Шепетівської міської ради провести відповідну роботу, пов’язану з перейменуванням об’єктів топоніміки, які зазначено у переліку розпорядження.
В 2016 році у Шепетівці було змінено назви однієї площі, 24-х вулиць та провулків. Які нові назви отримали вулиці вказано на оновленій план-схемі міста на 8–9 сторінках газети «День за днем» №2 від 11.01.2017.
Ірина Погребняк
- Іван
- Платиновий учасник
- Anykey
- Платиновий учасник
- Дописи: 1171
- Подяка отримана: 318
- Іван
- Платиновий учасник
- Dj Os
- Адміністратор
- Редактор
Що ви хотіли сказати цим реченням? Я Щось не дуже суті зрозумів. Мені Микола Островський абсолютно байдужий, хоч я і не розумію, що ви з ним носитесь як зі святим. Його твори літературно мене не вразили, як і більшість світових літературних критиків, а оця вся комуністична міфологізація мене не цікавить і дедалі менше цікавить і інших, в тому числі і китайців з росіянами. Чи ви десь бачили екскурсійні групи з цих країн в останній час?Ох не дає цей Микола Островський другому пану Островському спокійно "жучити" містян.
Питаю вже який раз, з чого такі далекоглядні висновки? При всій повазі до ДЗД і Ірини Погребняк зокрема, я би не наважився робити такі висновки. Є Закон і є заключення Інституту національної пам'яті, який на користь саме декомунізації. Я вже написав запитання в міністерство культури та Інститут національної пам'яті, поки що жоден не підтвердив, що музей чіпати не будуть. Все що є наразі це те що до пам'яток архітектури віднесли саме будівлю музею, але аж ніяк його назву чи експозицію.Отже, з вулицею, музеєм і першою школою (все імені Островського) все вже устаканилось.
Подобається вам чи ні, але ні бюрократичні помилки обласних чиновників, ні внесення в реєстр пам'яток архітектури не означають, що музей не будуть декомунізовувати як і вулицю та назви установ.
І я тут не топлю ні за одних, ні за інших, я констатую факти. А представникам обох таборів пропоную трішки охолонути і дати змогу розібратися історикам, а не диванним експертам та ностальгуючим.
Навіть якщо припустимо музей не декомунізують і все залишиться як було, то що далі? Кому музей потрібен в старому вигляді? Це питання не риторичне, мені справді цікаво.
- Іван
- Платиновий учасник
- Dj Os
- Адміністратор
- Редактор
- Іван
- Платиновий учасник