Коворкінг і Шепетівка
- IhorMykolaiovych
- Автор теми
- Елітний учасник
- Дописи: 286
- Подяка отримана: 90
Насамперед що знає вікі про цього звіра:
Ково́ркінг (англ. Co-working — спільно працювати) у широкому сенсі — це модель організації роботи людей, найчастіше фрілансерів, з різним типом зайнятості у єдиному робочому просторі; у вузькому - колективний офіс.
Коворкіг дуже молоде поняття на своїй батьківщині, що вже говорити про Україну. Цей тип організації робочого місця і процесу знаходить своїх прихильників (як заявляє найближчий до нас коверкінг) не лише серед фрілансерів, а і юристів, консалтерів та інших.
Тому резоне запитання: коли і чи взагалі реально це у нашому місті ?
Розумію що до периферії усе хороше доходить довго та щей у трішки не тому вигляді. Чекати щось на кшталт Тетрісу (хоча б, не кажучи вже про столичні) було б трохи наівно.
Будь-ласка, Увійти або Зареєструйтесь, щоб приєднатись до розмови.
- T-S
- Платиновий учасник
- Дописи: 1360
- Подяка отримана: 131
Реально, але навряд чи найближчим часом. Не раніше ніж у місті з'являться якісь перспективи.Ігор Миколайович пише: Тому резоне запитання: коли і чи взагалі реально це у нашому місті ?
- GoBLin
- Платиновий учасник
- Все возможно :)
- Дописи: 1290
- Подяка отримана: 231
- IhorMykolaiovych
- Автор теми
- Елітний учасник
Це ж не означає що коворкінг лише для тру ітішників із крутими стартапами.
Ось для прикладу - був в одному офісі (не якась шарашкіна контора, а досить нормальна компанія) і в ньому працює лише дві людини, ну реально не потрібно більше, а площа приблизно 25-30 кв.м так навіщо винаймати такий офіс. Можливо я десь наївний, але імхо потрібно рухатись уперед і переймати хороші ідеї у "загнівающего запада", не всі але більшість.
- GoBLin
- Платиновий учасник
В Киеве в среднем где был, цены стартуют от 1000 грн в мес. В хороших коворкингах от 3 и вверх. Кто-то тут готов платить такие деньги? за 100 грн в мес вряд ли кто-то будет тут запускать опенспейс на 3 человека.
- IhorMykolaiovych
- Автор теми
- Елітний учасник
Знаю що не багато людей готові платити за якийсь абстрактний опенспейс, хоча кожний хто працює удома розуміє що продуктивність праці поза домом виросте.Сколько Вы готовы в месяц платить за рабочее место в коворкинге? И сколько людей готовы платить?
Скільки ? Від 500 до 800, для такої діри.
Та і чому Ви не дає мені пофантазувати про славне місто Шепетівка і його розквіт
- Dentist
- Адміністратор
- Dj Os
- Адміністратор
- Редактор
Не кожний, особисто в мене навпаки. В коворкінгах чи офісах мене постійно хтось відволікає.хоча кожний хто працює удома розуміє що продуктивність праці поза домом виросте.
Але доля коворкінгів у нас примарна, бо у нас мало людей заробляють мізками. Більше руками та язиком
- GoBLin
- Платиновий учасник
1. Когда это дешевле, чем арендовать офис, но на удаленку отпускать не хотят.
2. Когда хотят ближе познакомится с крутыми, в чем то, ребятами, которые по какой-то причине в этом же коворкинге работают тоже
3. Когда работают удаленно, но дома такие условия, в которых работать невозможно.
По поводу тишины и продуктивности, тут под вопросом, поскольку много людей, все общаются, кухня и т.д. - это не всегда настраивает на рабочий лад.