КБ «Південне» розраховує на підтримку підприємств заходу

  • ingener11
  • ingener11 аватар Автор теми
  • Новачок
  • Новачок
Більше
22 жовт. 2019 15:39 - 24 жовт. 2019 01:35 #119717 від ingener11

У 2-денному координаційній нараді взяли участь представники понад 20 підприємств Львова та Львівської області. Захід пройшов на Львівському державному авіаційно-ремонтному заводі за підтримки Обласної державної адміністрації.
 
В ході зустрічі обговорювалися перспективи співпраці в галузі створення нових продуктів для космічного ринку. Гендиректор КБ «Південне» Олександр Дегтярьов наголосив, що така кооперація дозволить не тільки відкрити нові можливості для ефективного застосування інтелектуального і виробничого потенціалу Львівщини, а й якісно підвищити конкурентоспроможність продукції КБ.
 
Підсумком наради стало підписання Меморандуму про взаєморозуміння та співробітництво в сфері космічних і оборонних розробок. Також в рамках візиту делегація КБ «Південне» відвідала ряд навчальних закладів і підприємств Львова, на яких провела зустрічі в двосторонньому форматі.
 
Нагадаємо, що КБ «Південне» є дотаційним підприємством і вже кілька років працює в збиток. Причини - відсутність держзамовлення і незатребуваність продукції КБ у закордонних замовників. За 28 років незалежності України флагман ракетно-космічної галузі не створив жодної конструктивно нової розробки, а більшість нових проектів базується на застарілих досягнення радянської епохи.
 
Керівництво КБ «Південне» на чолі з Олександром Дегтяревим веде відверту політику нецільового освоєння бюджетних коштів в кращих «совкових» традиціях, створюючи видимість активної діяльності замість реально відчутною роботи. При цьому, розробки по окремих зарубіжних контрактах навмисно затягуються на невизначений термін, а співпраця з ключовими українськими партнерами відверто саботується. Більш того, ведеться відверте цькування Південмашу, з метою його захоплення і підпорядкування КБП. Завод, який ще 10 років тому був по максимуму завантажений замовленнями «Південного», сьогодні буквально змушений виживати.
 
У світлі такої «теплих» взаємин з основним профільним партнером, який знаходиться бік-о-пліч з КБП в Дніпрі, плани Дегтярьова налагодити кооперацію з підприємствами Львівського регіону виглядають, як чергова спроба придумати привід для збільшення бюджетного фінансування.
Останнє редагування: 24 жовт. 2019 01:35 ким Dj Os.

Будь-ласка, Увійти або Зареєструйтесь, щоб приєднатись до розмови.

Час відкриття сторінки: 0.072 секунд
0
репостів
0
репостів