- Форум
- Рідне місто
- Освіта в Шепетівці
- Як ми говоримо( про те як правильно використовувати у мовленні те чи інше слово чи словосполучення)
Як ми говоримо( про те як правильно використовувати у мовленні те чи інше слово чи словосполучення)
- valeri303
- Автор теми
- Учасник-експерт
- Дописи: 98
- Подяка отримана: 58
Будь-ласка, Увійти або Зареєструйтесь, щоб приєднатись до розмови.
- valeri303
- Автор теми
- Учасник-експерт
Дружний- той, що відбувається спільно, злагоджено, одночасно: дружний колектив, дружний спів, дружна праця і так далі....
Дружній- який ґрунтується на дружбі, довірі, доброзичливості, приязний, приятельський: дружній привіт, дружня розмова, дружня допомога, дружні країни і так далі...
- admin
- Адміністратор
- valeri303
- Автор теми
- Учасник-експерт
дякую, та нема за що! Люка вчора підкинула ідею щодо тем. я подумала і вирішила, що варто цю ідею втілити у життя! якщо , звісно, мене тут не вважатимуть занудою!admin пише: valeri303, дякую за цікаву та корисну тему!
- LuK
- Адміністратор
та ну гляньте на кількість дякую і робіть відповідні висновкиvaleri303 пише: якщо , звісно, мене тут не вважатимуть занудою!
чекаємо продовження теми....
- valeri303
- Автор теми
- Учасник-експерт
Ну і прислівники "поруч" і "поряд".
Поруч- дуже близько, одне біля одного: вони сидять поруч, поруч із братом, поруч із ним немає кращих.
Поряд- разом із кимось, нарівні, одночасно з кимось, чимось: поряд зі студентами на прибиранні території працювали і викладачі.
- Алоїз
- Учасник-експерт
- Дописи: 94
- Подяка отримана: 39
- valeri303
- Автор теми
- Учасник-експерт
Можна і використовувати слово "разом". Проте, щоб уникнути повторів, щоб уникнути двозначності, ми і використовуємо ті два слова.Алоїз пише: А чи не краще в останньому випадку застосувати слово "разом"? Що, блін, за барабашка видаляє мої пости? Точно новий адмін реґійониш...
- Алоїз
- Учасник-експерт
- Дописи: 94
- Подяка отримана: 39
- Lego
- Платиновий учасник
Т.е. правильно будет сказать "Ти не відповіла на моє питання"? Или все-таки "запитання"?valeri303 пише: Тепер щодо "питання" та "запитання"."Питання"- це проблема, яку слід вирішити: гостре питання; а "запитання"- звертання до кого-небудь з метою з"ясування тієї чи іншої проблеми:запитання викладачеві, звертатися із запитанням.
- Форум
- Рідне місто
- Освіта в Шепетівці
- Як ми говоримо( про те як правильно використовувати у мовленні те чи інше слово чи словосполучення)